1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DURUŞMA, 29 KASIM'DA YAPILACAK
DURUŞMA, 29 KASIM'DA YAPILACAK

DURUŞMA, 29 KASIM'DA YAPILACAK

Duruşma, 29 Kasım'da yapılacak

A+A-

Çatalköy Belediyesi’ne ait Halk Plajı’nın, Bakanlar Kurulu kararıyla Rauf Denktaş’ın ortağı olduğu şirkete kiralanmasıyla ilgili ara emri duruşması ve duruşma ertelendi

Emine UYSAL
Çatalköy Belediyesi’ne ait halk plajının, Bakanlar Kurulu kararıyla, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ın ortağı olduğu şirkete, 49 yıllığına kiralanmasıyla ilgili açılan dava, yine ertelendi.

 

Rauf Denktaş’ın avukatı davada itiraz dosyalamış ve dava, ara emri görüşülmek üzere düne ertelenmişti.
 

Çatalköy Belediyesi ve Shayna Beach’in (halk plajı) işletmecisi Güven Bardi’nin açtığı davada, davacıların yanı sıra Rauf Denktaş da mahkemede hazır bulundu.
 

Çatalköy Halk Plajı’nın 49 yıllığına Rauf Denktaş’ın da ortağı olan D&S Properties’e kiralanması üzerine Bakanlar Kurulu aleyhine, Shayna Beach’in işletmecisi ve Çatalköy Belediyesi, Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava dosyalamış ve ara emri alınmıştı.
 

Mahkemeden alınan ara emriyle, kira sözleşmesi imzalanması engellenmişti. Rauf Denktaş, alınan ara emrine itiraz etmiş, bu dava da görüşülmek üzere düne ertelenmişti.
YİM’de görüşülen davada, davacı taraf olan Çatalköy Belediyesi ve Güven Bardi adına

Avukat İsmet İzer, bakanlık adına Başsavcılık; Rauf Denktaş ve D&S Properties Ltd. adına Avukatlar Oktay Feridun ve Serhan Çınar hazır bulundu.
Dava, duruşması yapılmak üzere 29 Kasım’a ertelendi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.