1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DÜŞMAN SAVAŞI DAHA BAŞLAMADAN KAZANIR”
“DÜŞMAN SAVAŞI DAHA BAŞLAMADAN KAZANIR”

“DÜŞMAN SAVAŞI DAHA BAŞLAMADAN KAZANIR”

Devlet denetimi olmadan özelleştirilmesi

A+A-

“KİT ÖZELLEŞTİRMELERİ,  BÜTÜN SAVUNMA SİSTEMİNİN DEVRE DIŞI KALMASINI GÜNDEME GETİRECEK TEHLİKELİ BİR GELİŞME”

Savunma ve Strateji konuları uzmanı Aristos Aristotelus Telekomünikasyon İdaresi (ATİK/cyta), Elektrik İdaresi (AİK) ve Limanlar İdaresi’nin; etkin devlet denetimi olmadan özelleştirilmesinin, “milli güvenlik ve savunma açısından, savunma sisteminin tamamını devre dışı kalmasını gündeme getirecek tehlikeli bir gelişme olduğunu” söyledi.

Simerini, “Bütün Savunma Sisteminin Dağılması Tehlikesi... Aristos Aristotelus Milli Savunma Bağlamında Özelleştirmeleri Analiz Ediyor” başlıklı haberinde ATİK, AİK, Limanlar İdaresi, havaalanları gibi hizmetlerin ve altyapılarının “devlet” açısından yüksek öneme sahip olduğuna, bunların idari işleyişlerinin devletin kontrolünde olması gerektiğine işaret ettiğini yazdı.

Habere göre analizinde ATİK hizmetlerini örnek gösteren Aristotelus, Rum Milli Muhafız Ordusu’nun ve genel olarak savunmanın işleyebilmesi için RMMO sisteminin çeşitli merkezleri arasındaki, gerekse RMMO ile diğer devlet birimleri ve sivil birimler arasındaki irtibat açısından iletişimin elzem olduğuna işaret etti. Aristotelus bu konunun, devletin güvenliği ve RMMO’nun büyük milli ve operasyonel enformasyon toplama ve sağlanmasına ATİK sistemlerinin katkısıyla doğrudan alakalı olduğuna vurgu yaptı.

Aristos Aristotelus askeri tesislerin elektrik enerjisi sağlayıcısı olan Elektrik İdaresi’nin RMMO’nun motorize ve mekanize birliklerine kesintisiz akaryakıt akışı ve enerji sağlanması alanında da önemli olduğuna işaret etti. Aristotelus hava ve deniz limanlarının –hava ve deniz ulaşımının- da Rum yönetiminin güvenliği ve savunmasıyla doğrudan bağlantılı olduğuna işaret etti.

Özelleştirmeler yapılmadan önce savunma sisteminin kesintisiz işleyişini güvence altına alacak hukuki ve diğer tedbirlerin alınması kadar, mümkün olan yerlerde RMMO’nun operasyonel ve diğer işleyişinin özel sektörden bağımsız hale getirilmesi için gerekli alternatif altyapılar kurulmasının da olmazsa olmaz olduğunu anlatan Aristotelus, özetle şunları da ekledi:

“Bu, soruna kısmî çözümdür. Ancak, bahse konu tesis ve altyapıların havadan, denizden ve karadan gelecek düşman veya terör saldırılarına veya sabotajlara karşı askerî açıdan güvenliği ve korunması gibi ikinci bir konu daha vardır.

Hizmetlerin devamlılığının güvence altına alınması maksadıyla yeterli koruma sağlanmazsa, özelleştirilip özelleştirilmedikleri veya işleyişlerinde ne ölçüde devlet denetimi olduğuna bakılmaksızın, bu tesislere ve altyapılara karşı muhtemel bir saldırı halinde, düşman savaşı daha başlamadan kazanır.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.