1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜŞÜŞ VAR
DÜŞÜŞ VAR

DÜŞÜŞ VAR

6 gün içinde Türkiye ile Ercan arasında 489 uçuş gerçekleştirilecek.

A+A-

Pelin Yükselay

Ercan Devlet Havalimanı’nda bayram yoğunluğu dün itibariyle başladı. Yabancı ülkelerden charter seferlerle gelen yabancıların sayısında artışlar gözlemlenirken, Türk turistlerin sayısında geçen yıla oranla azalma olması dikkat çekiyor.

Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, geçtiğimiz yıl Ramazan bayramı arifesinde Ercan’a sefer yapan uçak sayısı 110 iken, bugünkü sefer sayısı 80 olacak. Turizmciler, Türkiye’deki gelişmeler nedeniyle seyahatlerin azaldığını belirtiyor.

Sivil havacılık kayıtlarına göre dün Türkiye ile Ercan arasında 90 uçuş gerçekleşirken, bayramın birinci günü olan yarınki sefer sayısı da 91 olacak.

Bayramın 2. Günü olan 26 Haziran’da 78, 3. Günü olan 27 Haziran’da ise 78 uçuş gerçekleşecek. Bayramın sona ermesiyle birlikte 28 Haziran Çarşamba72 uçuş gerçekleşecek.

İstanbul’a rekor uçuş!

Bayram tatili süresince en fazla uçuş karşılıklı olarak Ercan-İstanbul arasında gerçekleşecek. Bu süreçte tam 230 kez Ercan-İstanbul, İstanbul-Ercan seferi yapılacak. İstanbul’u 65 seferle Ankara, 41 seferle Adana, 38 seferle İzmir, 35 seferle Antalya, 18’le Hatay, 16 ile Gaziantep, 6’şar sefer ile Giresun ve Diyarbakır izliyor.

Avrupa’dan charter seferler

Tarifeli seferlerin yanında, charter seferler de bu süreçte yoğun olacak. Bayram süresince ülkemize Bratislava (Slovakya) Varşova (Polonya) , Amsterdam (Hollanda), Kopenhag (Danimarka)  gibi ülkelerden de turistler gelecek.

Buna göre en fazla turist Bratislava’dan gelecek. Bu süreçte Bratislava ile 8 sefer gerçekleştirilecek. Bratislava’yı, 5’le Prag (Çek Cumhuriyeti), 4’le Amsterdam, 2 ile Beyrut (Lübnan), yine 2 ile Ljubljana (Slovenya) takip edecek. Bunlar haricinde Varşova, Münih (Almanya), Budapeşte (Macaristan), Kopenhag, Verona (İtalya), Çekya ve Brüksel’den de turistler charter seferlerle ülkemizde olacak.

Türkiye’nin Dalaman ve Sivas illerinden de bayram süresince birer charter sefer yapılacak.

Pegasus’tan 349 sefer!

Pegasus Hava Yolları bu süreç içerisinde rekor bir şekilde Ercan’la 349 sefer gerçekleştirecek. Aynı süreç içerisinde Türk Hava Yolları 150, Atlas Jet ise 87 sefer gerçekleştirecek.

Charter seferlerde ise rekoru 21 seferle Tailwind elinde tutuyor. Tailwind’i 8’le Corendon, 2 ile Freebird takip ediyor.

“Havalimanı’na 3 saat önceden gelin!”

Bayram süresince Ercan’da yoğunluk olacağını belirten havalimanı yetkilileri de yolcuların uçuşlarından 3 saat önce alanda olmalarının önemine vurgu yaptı. Yetkililer herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için bu kurala uyulmasını istedi.

25 otel yüzde yüz dolu

Öte yandan Diyalog muhabirinin Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç’tan aldığı bilgiye göre 25 büyük otel bayramı yüzde yüz doluluk oranı ile geçirecek. 25 otelin 18’inin beş yıldızlı oteller olduğunu belirten Özboğaç, diğer 7 otelin de dört ve üç yıldızlı oteller olduğunu bildirdi. Özboğaç geriye kalan otellerin de yüzde 60-90 arası doluluk oranı ile bayramı geçireceğini kaydetti. Otelciler Birliği Başkanı, doluluk rakamlarından dolayı memnun olduklarını belirterek, turizmin daha da geliştirilebilmesi için uğraş verilmesi gerektiğini kaydetti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.