1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜZENLENEN RAKI FESTİVALİNE TEPKİ!
DÜZENLENEN RAKI FESTİVALİNE TEPKİ!

DÜZENLENEN RAKI FESTİVALİNE TEPKİ!

KKTC'de düzenlenen Rakı Festivali'ne gençler ve birçok kişi ilgi gösteriyor ancak diğer yandan;

A+A-

Uyuşturucu Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM), rakı festivali düzenlenmesine tepki gösterdi.

USAM Başkanı Ayşe Gökyiğit, yaptığı yazılı açıklamada, “rakı festivalinin düzenlenmesi ve  özendirilmesine yönelik etkinliklerle desteklenmesi düşündürücü bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Zaten kötü imajlarla bilinen ülkemizin, daha da yanlış etkinliklerle anılmasına hiç gerek yoktur. Özellikle gençlerin özendirilip, alkol kullanımının artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar son derece düşündürücü ve hatalıdır” dedi.

Son zamanlarda Türkiye’de başlatılan alkol düzenlemeleri nedeniyle, alkol tüketiminin teşvik edilmesine yönelik çalışmaların KKTC’ye kaydırılmaya çalışıldığını iddia eden Gökyiğit, bu konuda basında da boy boy haberlerin yer alması ve reklama gidilmesinin de üzücü bir durum olduğunu kaydetti. Gökyiğit, şöyle dedi:

“Fert ve toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren maddelere karşı mücadele eden USAM, böyle bir etkinliği kınarken, alkol endüstrisini küresel halk sağlığı otoriterlerinin uyarılarına ve sağlık prensiplerine uymaya davet ederken, ilgili ve yetkili mercileri de daha duyarlı olmaya ve böyle etkinliklere izin vermeme konusunda çağrıda bulunmaya lüzum görmüştür.”

Tak

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.