1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ECEL TERİ DÖKTÜLER
ECEL TERİ DÖKTÜLER

ECEL TERİ DÖKTÜLER

Ecel teri döktüler

A+A-

 

Lefkoşa’da bulunan Metehan Sınır Kapısı, dün en yoğun günlerinden birini yaşadı. 40 dereceyi aşan sıcaklık altında Güney Kıbrıs’a geçmek isteyen Kıbrıslı Türk ve Rumlar; araçlarında dakikalarca beklemek zorunda kaldı. Diyalog Gazetesi’ne ulaşan bilgiye göre; Kuzey’deki Polis noktasından rahatlıkla çıkış yapan araç sahipleri, Güney’deki polis noktasına ulaşmakta zorlandı.

Metehan Sınır Kapısı’nda uzun uzadıya yaşanan araç kuyruğu, vatandaşı terletti. Araçlarının içerisinde dakikalarca sırasını bekleyen yolcular, bu sorunu sürekli yaşadıklarından dert yandı. 

Vatandaş ne dedi...

İskender Aydın 

Çoğu zaman Metehan’da durum böyle. Özellikle araç ile geçmek istediğimizde yoğunluk oluyor. Bazen Güney Kıbrıs’taki geçiş noktasında az personel olunca yoğun oluyor. Şu anda tek şerit halinde ilerleyebiliyoruz. Ancak kimi zaman sol şeridide açıyorlar, o şeridi ise Güney Kıbrıs’taki polis noktasında çalışanlar tanıdıklarına fırsat veriyor. Yani kendi ülkesinin plakasını gördüğü zaman bir kolaylık sağlıyor. Gün geliyor aynı toleransı bize de sağlıyorlar.

Okan Eroğlu 

Her zaman değil ama bugün neden ise Metehan  Sınır Kapısı’ndan ilerlemek çok zor. Öğle sıcağında bu sıkıntıyı yaşamak zorunda kalıyoruz. Problem ne onu da bilmiyorum. Ama gördüğüm kadarıyla bizim geçiş noktasından araçlar ilerleyebiliyor, Güney’e geçişte ise yavaşlıyor. Sanırım orada bir sıkıntı var. Tıkanıp kaldık burada. 

Ömer Beykan

Genelde Metehan Sınır Kapısı’nda bu sorunu yaşıyoruz. Bizim tarafımızda araçlar hızlı ilerliyor, ama diğer tarafa gelince tıkanıklık oluyor. Bilerek mi yapıyorlar yoksa işlem sistemlerinde mi bir arıza var onu da anlamış değilim ama ben bilerek yaptıklarını düşünüyorum.

Çağdal Atakan

Metehan Sınır Kapısı’nda pek alışkın olmadığım bir durum, ilk kez bu kadar yoğunluk gördüm. Bana göre bizim tarafımızda bir sorun var. Bu taraftan geçiş yavaş, diğer tarafa geçtiğimiz de araçlar hızlanır. Sanırım ortada tek şerit olduğu için bu yığılma oldu. Zira bizim taraftaki işlemler daha uzun sürüyor.

Çiler Demirtay 

Her zaman Metehan’a gelmediğim için bu sorunu yaşamıyorum. Ama, bu sıcağın altında bu yoğunluğu yaşamak çok kötü. Ama görünen o ki, bizim taraftan araçlar rahatlıkla geçer, o tarafa gidince bir yavaşlama olur. Sanırım sistemlerinde bir sorun var. 

Halit Yavaşoğlu 

Lefkoşa’daki bu kapıda sürekli aynı sorunu yaşıyoruz. Zaman zaman bizim tarafımızda, zaman zaman da diğer tarafta sorunlar oluyor. O da uzun araç kuruklarının oluşmasına neden oluyor. Yani bazen Rum Polisi ağır hareket ediyor, bazen de bizim polisimiz. Bu sıcağın altında zor oluyor ama bu bizim ekmek kapımız. Onun için de mecburen bekliyoruz. Ben taksiciyim iş için gidiyorum ama diğer insanların oraya akın akın gitmesine şaşıyorum, ne yapıyorlar orada onu da anlamış değilim. 

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.