1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EĞİTİM ŞURASI KARARLARI KABUL EDİLEMEZ!
EĞİTİM ŞURASI KARARLARI KABUL EDİLEMEZ!

EĞİTİM ŞURASI KARARLARI KABUL EDİLEMEZ!

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, Eğitim Şurasında alınan kararlara tepki gösterdi:

A+A-

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Eğitim Şurası kararlarında yer verilen, andın çocuklara öğretilmesinden vazgeçilmesi, buna ilaveten din derslerinin okullardan kaldırılması, Rumcanın okullarda zorunlu eğitim kapsamına alınması konularının, kendilerini son derece rahatsız ettiğini belirtti.

Dernek Başkanı Latif Akça yaptığı açıklamada, Rauf Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği olarak söz konusu kararları şiddetle kınadıklarını kaydetti.

“Kıbrıs Türkü bugüne değin, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda yetişmiş ve bugünlere gelebilmiştir” diyen Akça, Kıbrıs Türkü’nün Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti ilanıyla gerçekleştirdiği tüm reformlarını harfiyen uygulayan bir toplum olduğunu anımsattı.

 

Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz?

Akça, edindikleri bilgiler ışığında, "bir ilkokulda, müzik öğretmeninin, İstiklal Marşı’nı dahi çocuklara okutmamak yönündeki mevcut eylemi ve bu eylemi yapan öğretmenin, KTÖS etkinliklerinde ön saflarda müzik etkinliklerinin organizasyonunda yer almasının", hayli düşündürücü olduğunu belirtti.

Milli Eğitim içerisinde ciddi sıkıntılar bulunduğunun görüldüğünü kaydeden Akça, “Bu da çocuklarımızı kimlere emanet ettiğimiz sorusunu gündeme getirmektedir” dedi.

Akça, “Hal böyle olunca bize düşen görev, yüce Atatürk’ün şahsına yönelik yapılacak eylemler karşısında durmaktır. Vazifemiz, KKTC’nin Milli Eğitimi'ne sahip çıkmak ve büyük önderlerimizin izinden yürümektir” dedi.

 

Akça, şöyle dedi:

“Sözlerimize, Atamızın eğitim konusunda ifade etmiş olduğu bir düşüncesi ile son vermenin yerine olacağını düşünüyoruz;

'Çocuklarımız ve gençlerimiz yetiştirilirken onlara bilhassa varlığına ve birliğine saldıran yabancı güçler ve fikirlerle nasıl mücadele edecekleri öğretilmelidir. Bu bilgilere sahip olmayan fertlerden oluşan toplumlara hayat ve bağımsızlık hakkı yoktur.'

Atamızın sözlerinden anlaşılacağı üzere Milli Eğitim o ülke evlatlarının bağımsızlığını tesis eden en önemli unsurdur. Kaygıyla Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak kararı bekliyor, tüm halkımızı konu hakkında cereyan edecek gelişmelere karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz.”

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.