1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EĞİTİM YILI YİNE KAOSLA BAŞLAYACAK
EĞİTİM YILI YİNE KAOSLA BAŞLAYACAK

EĞİTİM YILI YİNE KAOSLA BAŞLAYACAK

“Bakanlık plansız çalışıyor”

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, eğitim yılının yine kaos içinde başlayacağına vurgu yaparak, 18 Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim yılına çok sayıda eksiklikle girileceğini söyledi.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, KIBRIS TV’de yayınlanan ‘Sabah Ajansı’ programına katılarak, Serkan Soyalan’ın sorularını yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tatil döneminde 35 okulda tadilat çalışmasının yapıldığının altını çizen Eylem, “Yıllardır yapılmayan bu tadilat çalışmalarından dolayı mutluyuz ama tatil döneminde tamamlanmaması ciddi sorunları beraberinde getiriyor” dedi ve 5 okulda devam eden tadilat çalışmalarının yeni eğitim yılına yetişemeyeceğini vurguladı.

“Bakanlık plansız çalışıyor”

Programda yaptığı değerlendirmelerde Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na eleştirilerde bulunan Eylem, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne öğrenci alımına yönelik sınavın 24 Haziran’da gerçekleştirildiğini, ancak 14 Eylül’de bir sınav daha yapılacağının duyurulduğunu vurguladı ve bunun kişiye özel bir düzenleme olduğunu iddia etti.

Bakanlığın plansız bir şekilde hareket ettiğinin altını çizen Eylem, okullarda ciddi eksiklikler bilinirken, 28 Ağustos’ta okullara boya malzemesi alımı için ve 6 Eylül’de de masa sandalye alımı için ihaleye çıkıldığını söyledi ve okulların bu nedenden dolayı hazır olmadan açılacağını vurguladı.

“Kalabalık sınıflarla beraber disiplin suçları arttı”

Öğretmen nakillerinin gecikmesinin nedeninin yine Eğitim Bakanlığı’ndaki düzensizlikten kaynaklandığını söyledi ve “Ağustos 2016’da münhal ilan edilen müdür, müdür muavini sınavları 14 Temmuz 2017’de yapıldı. Böyle olunca da öğretmen nakilleri Eylül ayında tamamlandı” dedi.

Nüfus artışıyla birlikte sınıflarda öğrenci nüfusunun da arttığını söyleyen Eylem, okullarımızda kalabalık sınıflarla beraber disiplin suçlarının da arttığını vurguladı.

“Tek derdimiz eğitim”

Bakanlığı Türkiye Büyükelçiliği’nden görevlendirilen kişilerin yönettiğini de iddia eden Eylem, Bakanlığın Anayasa ve Milli Eğitim Yasası’na aykırı okullar açtığını da öne sürdü. Eylem konuşmasında Bakanlık aleyhine bu yönde açılan davanın da bu ay içerisinde görüşülmeye başlayacağını da belirtti.

Eylem, sendika olarak tek dertlerinin eğitim olduğunu söylerken, eğitimde daha çağdaş normları kazanıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerinin de altını çizdi.

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.