1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EĞİTİM YÖNETİMİ VE DENETİMİ PROGRAMI’NA YÖK’TEN ONAY
EĞİTİM YÖNETİMİ VE DENETİMİ PROGRAMI’NA YÖK’TEN ONAY

EĞİTİM YÖNETİMİ VE DENETİMİ PROGRAMI’NA YÖK’TEN ONAY

DAÜ Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü’nün tezli “Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı” YÖK'ten onaylandı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü’nün tezli “Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı” Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.

DAÜ’den yapılan yazılı açıklamada, “2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi”nden itibaren öğrenci kabul edilecek olan programın, DAÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde çalışan öğretim elemanları ile yürütüleceği kaydedildi.

Etkili eğitim yöneticisi ve lideri olmak isteyen kişiler için hazırlanmış olan Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı’nın, farklı eğitim kurumlarını etkili bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan yöneticilik ve liderlik becerileri ve nitelikleri ile donatılmış yöneticiler yetiştirmeyi hedeflediği bildirildi.

Açıklamada, “Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olan öğrenciler eğitim lideri olarak görev yapabilmekte, doktora programına devam edebilmekte ve yönetim kadrolarına geçişte avantaj elde etmektedirler” ifadesi kullanıldı.

Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin, en az dört yıllık lisans eğitimi veren bir yükseköğrenim kurumundan en az 2.50 Genel Akademik Ortalama ile mezun olması, ALES sınavından en az 55 puan almış olması (T.C. uyruklu adaylar için) ve eğitim-öğretim konusunda belirli bir bilgi ve deneyim sahibi olması gerekiyor.

Programa ilgi duyan adayların, 30 Eylül tarihine kadar http://www.emu.edu.tr/applyonline adresinden başvuruda bulunabileceği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.