1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EĞİTİME YAPILAN YATIRIM EN BÜYÜK VE EN KUTSAL YATIRIMDIR”
“EĞİTİME YAPILAN YATIRIM EN BÜYÜK VE EN KUTSAL YATIRIMDIR”

“EĞİTİME YAPILAN YATIRIM EN BÜYÜK VE EN KUTSAL YATIRIMDIR”

derslik yetersizliği nedeniyle her yıl 58 öğrencinin anaokullarında eğitime başlayamadığını, yedek listede kaldığını ifade ederek, her çocuğa eğitim hakkı verilmesi gerektiği ;

A+A-

ARABACIOĞLU: “EĞİTİME YAPILAN YATIRIM EN BÜYÜK VE EN KUTSAL YATIRIMDIR”

“ GELECEK YIL GÖNYELİ’YE 12 DERSLİKTEN OLUŞAN BİR ANAOKUL AÇMAYI HEDEFLİYORUZ. OKULUN PROJESİ TAMAMLANDI”

GÜRKAN: “YARINLARIMIZI OLUŞTURACAK ÖĞRENCİLERE IŞIK TUTMAK BİZLER İÇİN EN VAZGEÇİLMEZ GÖREVDİR”

KAYNARCA: “EN DOĞRU, GARANTİ VE KAZANÇLI YATIRIM İNSANLIĞA YAPILANDIR”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, gelecek yıl Gönyeli’ye 12 derslikten oluşan anaokulu açmayı hedeflediklerini kaydederek, okulun projesinin tamamlandığını açıkladı. Arabacıoğlu, anaokulun Milli Eğitim Bakanlığı ve Gönyeli Belediyesi işbirliğiyle yapılacağını belirtti.

Anaokul için kaynağın büyük kısmının Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanacağını ifade eden Mustafa Arabacıoğlu, diğer kaynağın Gönyeli’de yaşayan velilerin, Gönyeli Belediyesi’ne ödediği emlak vergilerinden sağlanacağını söyledi. Mustafa Arabacıoğlu, “Eğitime yapılan yatırım en büyük ve kutsal yatırımdır” dedi.

EK DERSLİK TÖRENLE AÇILDI

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, bugün, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu Ek Dersliği’nin açılış törenine katıldı. Arabacıoğlu’na açılış töreninde Bakanlık Müsteşarı Sevgi Değgin ile Özel Kalem Müdürü Fatoş Anıl Öder eşlik etti.

Ek derslik Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (KİSAV) ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yapıldı.

KİSAV, ek dersliğin inşası için gereken maddi kaynağı üstlenirken, bakanlık da dersliğin iç donanım ve eğiti gereçlerini karşıladı.

“BURASI BİRKAÇ ELİN BİRLEŞMESİYLE NELER YAPILABİLECEĞİNİN GÖSTERGESİDİR”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu açılış törenindeki konuşmasında, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’na daha önce yaptığı bir ziyareti anımsatarak, o ziyarette derslik yetersizliğini fark ettiğini ve “ne yapılabilir” arayışına girildiğini söyledi.

Eski Özel Kalem Müdürü Savaş Uğurlu’nun konuyla ilgili temaslarını hatırlatan Arabacıoğlu, dersliğin yapımıyla ilgili süreci anlattı.

Mustafa Arabacıoğlu, KİSAV’ın ek dersliğe yaklaşık 35 bin TL’lik katkıda bulunduğunu söyleyerek, Bakanlığının ise dersliğin iç donanım ve eğitim gereçlerini karşıladığını kaydetti. 

Arabacıoğlu, dersliğin iç donanımı için bir velilin de katkısı olduğunu belirterek “Burası, birkaç elin birleşmesiyle neler yapılabileceğinin göstergesidir” dedi.

1960’LI YILLARIN GÖNYELİSİ

Konuşmasında Gönyeli’de doğduğunu, çocukluğunun burada geçtiğini anlatan Arabacıoğlu, 1960’lı yıllardaki Gönyeli’yle şimdiki arasında fark olduğunu söyledi.

MUSTAFA FAZIL PLÜMER RAHMET DİLENDİ

Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu Müdürü Canan Gürkan ise erk derslik açılışı töreninde yaptığı konuşmada, 23 öğrencinin okula kazandırılan derslikle eğitime başlayacağına işaret ederek, KİSAV ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti. Gürkan, ek dersliğin Okul ve Gönyeli’ye hayırlı olmasını diledi.

Canan Gürkan, derslik yetersizliği nedeniyle her yıl 58 öğrencinin anaokullarında eğitime başlayamadığını, yedek listede kaldığını ifade ederek, her çocuğa eğitim hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

ARABACIOĞLU’NUN DUYARLILILIĞI

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun eksik derslik soruna gösterdiği duyarlılığa dikkat çeken Gürkan, bunun çağdaş eğitime verilen değeri gösterdiğini kaydetti. .

Okul öncesi eğitime verilen değerin arttığına, velilerin duyarlılığıyla öğretmenlerin çalışma şevkine dikkat çeken Canan Gürkan, “Yarınlarımızı oluşturacak öğrencilere ışık tutmak bizler için en vazgeçilmez görevdir” ifadelerini kullandı.

Gürkan, bugün erk derslik açılışı yapılan Anaokulun 2004-2005 öğretim yılında açıldığını anlatarak, okulu Milli Eğitim Bakanlığı’na kazandıran merhum Mustafa Fazıl Plümer’i saygı ve rahmetle andı.

“EN DOĞRU, GARANTİ VE KAZANÇLI YATIRIM İNSANLIĞA YAPILANDIR”

Gürkan’dan sonra söz alan KİSAV Başkanı Hikmet Kaynarca ise konuşmasında, Vakıf’ın çalışmalarını eğitim ve öğretim alanında sürdürdüğüne dikkat çekti.

Kaynarca, yeni bir eğitim yuvasının açılışını yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “En doğru, garanti ve kazançlı yatırım insanlığa yapılandır” dedi.

“ÜLKE İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Kaynarca, Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu, Bakanlığın eski Özel Kalem Müdürü Savaş Uğurlu, Plümer ailesine, okul idaresine ve Vakıf gönüllülerine teşekkür ederek, ek dersliğin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Açılış töreninde okul öğrencileri konuşma yaptı, şiir okudu. Okulun izci grubu da bir gösteri sundu. Plaket takdiminin ardından dersliğin açılışına geçildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.