1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EKMEĞİMİZİ ÇALIYORLAR!
EKMEĞİMİZİ ÇALIYORLAR!

EKMEĞİMİZİ ÇALIYORLAR!

Başkent Lefkoşa’daki taksiciler, korsanlara karşı etkin önlem alınmasını istedi

A+A-

Başkent Lefkoşa’daki taksiciler, “ekmeğimizi çalıyor” dedikleri korsanlara karşı etkin önlem alınmasını istedi. Taksiciler, korsan taksiciliği son dönemlerde üniversite öğrencilerinin de yaptığını savundu.

Muhabire konuşan taksiciler, akaryakıta yapılan zamlardan dert yandı. Eskisi kadar iyi kazanamadıklarını dile getiren taksiciler, korsan taksicilerin haksız kazanç sağladığını söyledi.

Taksiciler, polisin ve İçişleri Bakanlığı’nın korsanlara karşı etkin önlemler almasını talep etti.

Taksiciler sorunlarını  Diyalog’a şöyle aktardı:

Bekir Yücedal (Nato Taksi)

Bekir Yücedal, son zamanlarda daha çok asker ve öğrenciye çalıştıklarını ifade etti.Yücedal, akaryakıt fiyatlarının yükselmesinden dolayı para kazanamadıklarını, yapılan zamlara karşı fiyatlarını değiştirmediklerini söyledi.

Bekir Yücedal, “Kazandığımız parayı mazota veriyoruz. Gecemiz gündüzümüz yok, sarhoş çok. Yolcuyu almak için durduğumuz yol kenarlarında, arkamızdaki araçlar bize korna çalıp tepki gösteriyor. Bu da yol kenarlarında yeterli durakların olmamasından kaynaklanıyor. Acil bir durum olduğunda hastahaneye yetişmeye çalışıyoruz, yol vermiyorlar. Üstüne bir de küfür ediyorlar’’dedi.

Adem Uyumaz (Nato Taksi)

Adem Uyumaz, taksi gümrüklerinin 5 yıldan 3 yıla indirilmesini istedi.

Uyumaz, “Genellikle öğrenci olan korsan taksicilerin önüne geçemiyoruz. Durumu polise bildiriyoruz, polis arkadaşlar bize yardımcı olmak istiyorlar ama korsan taksiciliğin herhangi bir yasada yerinin olmadığını söylüyor. Özellikle Kıbhas dolmuşları, Çimen, İtimat ve Kombos dolmuşları kendilerine verilen güzergahın dışına çıkıp, bizim yolcularımızı da alıyorlar. Bu durumdan çok şikayetçiyiz. Bize de iş imkanı bıraksınlar’’ ifadelerini kullandı.

Şener Erbekçi (Nato Taksi)

Nato Taksi işletmecilerinden Sener Erbekçi de, “İtimat, özel servis koydu ve yolcuları şubeye getirip, ardından da Gazimağusa’ya götürüyor. Çimen, İtimat gibi dolmuşlar, adresten adrese istediği gibi yolcu taşıyor. Öğrenciler özel araçları ile Girne Kapısı’nda, YDÜ’de ve UKÜ’de korsan taksicilik yapıyorlar. Gereken yerlere şikayetimizi yaptık ama bizi dinleyen olmadı. Bir de, havaalanından gelen yolcuları almak için, dış taksicilere ait park yeri istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Ahmet Bardak (Terminal Taksi)

Terminal Taksi durağında çalışan Ahmet Bardak, genel olarak taşıdıkları yolcu kitlesinin öğrenci olduğunu söyledi.

Lefkoşa’da toplu taşıma araçlarının gitmediği bölgelere hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan Ahmet Bardak, bu hizmeti yaparken mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Ahmet Bardak, “Taksi plakası olmaksızın, reel fiyatların 3’te 1 aşağısına, korsan taşımacılık yapıyorlar. Bu da bizim ekmeğimizi baltalıyor. Bu konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’na ve Polis Genel Müdürlüğü’ne şikayette bulunduk, fakat ilgilenen olmadı.Yaklaşık 10-15 yıl önce kan bağı taşımacılık yasası vardı ve bu yasanın kalkmasıyla birlikte, canı isteyen korsan taksicilik yapıyor. Bu yasanın yeniden geçmesini istiyoruz’’ dedi.

Kazandığımızla ev geçindiriyoruz

İşlerinin kötü gitmesinden yakınan Bardak, taksicilik yapanların ek bir geliri olmadığı takdirde, taksicilikten kazandığı parayla ev geçindiremeyeceğini vurguladı.

Akaryakıt fiyatlarının taksicileri çok zor durumda bıraktığını kaydeden Bardak, yaklaşık yüzde 35’lik zam oranına rağmen fiyatlarını değiştirmediklerini ifade etti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.