1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EKONOMİK KRİZ 1 MAYIS'IN ÖNÜNE GEÇTİ!
EKONOMİK KRİZ 1 MAYIS'IN ÖNÜNE GEÇTİ!

EKONOMİK KRİZ 1 MAYIS'IN ÖNÜNE GEÇTİ!

Ülkede yaşanan ekonomik kriz vatandaşın “1 Mayıs İşçi Bayramını” kutlamasının önüne geçti.

A+A-

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir coşku ile kutlanan “İşçi ve Emekçi Bayramı”nda birçok işçi ve esnaf, ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı bayramı kutlayamadı, keyfini çıkaramadı.

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle dükkânlarını tatil günleri de kapayamayan vatandaşlar, “Ülkenin durumu iyi olsaydı, biz de çoluk çocuğumuzu alıp meydanlara ve piknik alanlarına gitmek isterdik” diye konuştu.

“Çalışmazsak aç kalırız. Devlet bize zaten bakmıyor” diyen esnaf ve çalışanlar, bir gün kendilerinin de meydanlara ve piknik alanlarına giderek “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı”nı kutlamak istediklerini dile getirdiler.

Ne dediler…

Seyfettin Kardelen:
“Ben yıllardır inşaatlarda kalıpçılık yaparım. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda da şartlar öyle gerektirdiği için çalışıyorum. Ülkedeki ekonomik şartlar beni çalışmak zorunda bırakıyor. Ben de bugün İşçi Bayramı’nı kutlamak için diğer işçi arkadaşlarımla meydanlara gitmek isterdim ama bu çok zor.”

Doğan Zorlu:
“Ben bugün de mecburen dükkânımı açıp saç kesmek zorundayım. Bir gün bile çalışmadığım zaman maddi açından 2-3 gün geriye düşüyorum. 21 yıllık berberim, ekonomik nedenlerden ötürü dükkânımı bir kez dahi kapatıp, 1 Mayıs’ı gerektiği şekilde kutlayamadım. Ben de bugün çocuklarımla gezmek isterdim.”

İsmail Pakol:
“Ben her yıl olduğu gibi bu yılda 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı çalışmakla geçirmek zorundayım. 20 yıldır taksiciyim ancak hiç 1 Mayıs kutlayamadım. Çalışmazsam ekmek paramı kazanamayacağım. Ben de çoluğumu çocuğumu alıp 1 Mayıs kutlamak isterdim ama ülkedeki ekonominin durumu ortadadır. Dilerim bir gün ben de kutlayabilirim.”

Hasan Özanıl:
“20 yıldır bakkalım. Birkaç yıldır 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayamıyorum. Çalışıp para kazanmam gerekiyor. Para kazanmazsam devlet bana bakmayacak. Ülkenin durumu çok bozuldu. Ben de ailemle bugün güzel bir gün geçirmek isterdim ama bu dönemde kesinlikle mümkün değil.”

Kazım Öztüren:
“15 yıldır büfemde sandviç yapar satarım. 1 Mayıs’ta çalışmak isteyen çalışır, çalışmak istemeyen çalışmaz. Benim günlük alışkanlığım işe gelip çalışmaktır. Büfemi evim gibi görürüm. Herkesin bayramını kutlarım. Umarım gelecekte daha her şey daha iyi olur.”

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.