1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EKONOMİK ÖRGÜTLER PLATFORMU: “NİHAİ ÇÖZÜME ULAŞILMASINI BEKLİYORUZ”
EKONOMİK ÖRGÜTLER PLATFORMU: “NİHAİ ÇÖZÜME ULAŞILMASINI BEKLİYORUZ”

EKONOMİK ÖRGÜTLER PLATFORMU: “NİHAİ ÇÖZÜME ULAŞILMASINI BEKLİYORUZ”

Ekonomik Örgütler Platformu, Kıbrıs Türk ve Rum taraflarının ortak açıklama konusunda uzlaşmasını memnuniyetle karşıladığını ve nihai çözümü beklediğini vurguladı.

A+A-

Ekonomik Örgütler Platformu, Kıbrıs Türk ve Rum taraflarının ortak açıklama konusunda uzlaşmasını memnuniyetle karşıladığını ve nihai çözümü beklediğini vurguladı.

Platform, görüşmeler uzadıkça ortaya yeni sorunlar ve uzlaşmazlık konuları çıkabileceğine işaret ederek, iki lidere ve siyasi kadrolara, çözüm sürecini süratle ilerletmeye ve sonuca ulaştırmaya çağırdı.

Platform’dan yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümlenmesinin yeni doğal gaz kaynaklarının saptanması ile dikkatleri üzerinde topladığı kaydedildi.

Toplumlararası görüşmelerin yeniden başlaması ve erken zamanda sonuca ulaşmasının bölgede yaşayan bütün halkların yararına olacağı ifade edilen açıklamada, Doğu Akdeniz’in bir barış ve işbirliği havzası olmasının yolunun açılacağı kaydedildi.

Kıbrıs sorununun, gerek Kıbrıs Türk halkının, gerekse Kıbrıs Rum halkının karşı karşıya bulunduğu pek çok soruna çözüm bulmayı zorlaştırdığına dikkati çekilen açıklamada, Adadaki refahın artabilmesi için daha geniş ölçekte bir işbirliği ve uluslararası etkin bir rol üstlenmeye ihtiyaç olduğu belirtildi.

HIZLI İLERLEME VE NİHAİ ÇÖZÜM İÇİN ÇAĞRI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ortak açıklamada temel prensipler karar altına alındığına göre, görüşme sürecinin bu perspektifte hızlı bir şekilde ilerletilmesini ve nihai çözüme ulaşılmasını bekliyoruz.

Görüşmeler uzadıkça, ortaya yeni sorunlar ve uzlaşmazlık konuları çıkabileceğini geçmiş deneyimlerde hep birlikte yaşadık. Bu nedenle, iki lideri ve siyasi kadroları çözüm sürecini süratle ilerletmeye ve sonuca ulaştırmaya çağırırken bu süreçte her türlü katkıyı koymaya hazır olduğumuzu belirtir, çabalarında başarılar dileriz.”

Ekonomik Örgütler Platformu; Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği, Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği ile Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası’ndan oluşuyor.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.