1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EKONOMİK ÖRGÜTLER TOPLANTISI
EKONOMİK ÖRGÜTLER TOPLANTISI

EKONOMİK ÖRGÜTLER TOPLANTISI

Güzelyurt ve Lefke bölgesine yönelik “ekonomik örgütler toplantısı” düzenlendi.

A+A-

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Güzelyurt ve Lefke bölgesine yönelik “ekonomik örgütler toplantısı” düzenlendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Lefke Avrupa Üniversitesi Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, bazı bölge milletvekilleri, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, sivil toplum örgütü ve kurum kuruluş temsilcileri ile LAÜ Rektörü Mehmet Ali Yükselen katıldı.

Toplantının başında Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı  Müsteşarı Doç.Dr. Hüda Hüdaverdi bir açılış konuşması yaptı.

Konuşmasında birlikteliğin önemine dikkat çeken Hüdaverdi, çözüm üretmek ve birlikte başarmak için bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bakanlık olarak bölgeye neler katabileceklerini, bölge insanının ihtiyaçlarının ve beklentilerinin neler olduğunu, ekonomik planlamanın  bölgeyi nasıl etkileyeceğini görmek istediklerini ifade eden Hüdaverdi, “Hızlı karar almak için çalışmalı, örneğin ihtiyaçları belirleyerek en hızlı nasıl hayata geçirebiliriz, üretim ve pazarlamada esnafın sıkıntılarını nasıl giderebiliriz gibi konulara acilen çözüm önerileri getirmeliyiz” dedi.

Hüdaverdi, bölgede bu konuların görüşülmesi, yaşanan sorunlara çare üretilmesi ve bölge kalkınması için belirlenen hedefler doğrultusunda bir komite oluşturulacağını kaydetti.

Hüdaverdi, oluşturulacak olan komitede  Başbakan Yardımcılığı, Kaymakamlık, Bölge Belediye temsilcileri, milletvekilleri,  üniversite temsilcileri ile üretici grup temsilcilerinin yer alacağını ifade etti.

Hüdaverdi, “Güzelyurt-Lefke Ekonomik Kalkınma Komitesi” olarak oluşturulacak olan bu komitenin çok kısa bir süre içerisinde hayata geçirilip, çalışmalarına da başlayacağını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.