1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EKONOMİK PROGRAMLAR KURAN-I KERİM DEĞİL, YENİLİK YAPILABİLİR”
“EKONOMİK PROGRAMLAR KURAN-I KERİM DEĞİL, YENİLİK YAPILABİLİR”

“EKONOMİK PROGRAMLAR KURAN-I KERİM DEĞİL, YENİLİK YAPILABİLİR”

Cumhuriyet Meclisi Toplandı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ekonomik programların Kuran-ı Kerim olmadığını; yenilik yapılabileceğini söyledi.

A+A-

DENKTAŞ: “EKONOMİK PROGRAMLAR KURAN-I KERİM DEĞİL, YENİLİK YAPILABİLİR”

Lefkoşa, 26 Eylül 13 (T.A.K.): Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, ekonomik programların Kuran-ı Kerim olmadığını; yenilik yapılabileceğini söyledi.

Denktaş, Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın ekonomik programda revizyon konusundaki sözlerinin doğru okunması gerektiğini belirterek, Mungan’ın sözlerinin sadece ekonomik boyutla ilgili olduğunu kaydetti.

ATUN EKONOMİ KONULARINDA ELEŞTİRİLER YAPTI

Denetim göreviyle toplanan Cumhuriyet Meclisi’nde ilk günden dışı konuşmayı UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun “ekonomi” konusunda yaptı.

Atun, genel kurulda geçmiş toplantılarda yaptığı konuşmaların basına bire bir yansıtılmadığını iddia ederek, gerek iktidar gerekse muhalefet milletvekillerinin konuşmalarına geniş yer vermediğini savunduğu TAK ajansını eleştirdi.

Hiçbir ülkede esnafa verilen kredilerin Maliye Bakanlığı tarafından değerlendirilmediğini ifade eden Atun, kendileri döneminde kredilerle ilgili hayata geçirdikleri uygulamaları anlattı.

Kısmi hibe ve destek projesinin durdurulmasını ve bu alanda önceden ayrılmış bir bütçe olduğunu dile getiren Atun, ekonomik programlara sahip çıkarak devam ettirilmesi gerektiğinin altını çizerek sanayi ve ticaret bakanlığı şeklinde hizmet vermesi gerektiğini söyledi.

Atun, ekonomik programı kendilerinin hazırladığını, muhalefettekilerin programı canavar olarak sunduğunu ve aldıkları bilgilere göre revizyon olmadığı söylemlerinin kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Sunat Atun, siyasi kararları ekonomik hayata uygulayamayacaklarını dile getirerek, rasyonelliğinden dolayı Maliye Bakanı’nı tebrik etti.

KOBİ-GEM’in çöktüğünü UBP’nin yaptıklarını durdurma amacıyla ekonominin çökme noktasına sürüklendiğini ileri süren Atun, kendi pazarımıza komisyoncu olunmasına seyirci kalmayacaklarını programları ihracat artsın diye yaptıklarını kaydetti.

EZAN SESİ

Atun, geçen haftanın toptan TOMA konusuyla geçtiğini anımsatarak, “Başbakan gümrükte eylem yapmaz” dedi. Sunat Atun, camilerin elektriklerinin kesiliyor olmasının yarın yapılacak açılışlarla ilişkili olup olmadığının değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Atun, ülkede ezan sesinin kesileceği noktaya gelindiğini savundu.

Partizanlık yapıldığıyla ilgili bilgiler aldıklarını anlatarak, konuyla ilgili örnekler veren Atun, ihracat ve sabit yatırımlarda kendi dönemlerinde büyüme gösterdiğini kaydederek, bu yükselmenin devamı isteniyorsa atılan adımların sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

YORGANCIOĞLU: “GÖRMEZDEN GELEMEYİZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Atun’un olumlu eleştirilerini dikkate alacaklarını ancak her söylediğinin doğru olamayacağını belirtti.

Atun’un TOMA konusunu gündeme getirirken kendi hükümetini unutmaması gerektiğini belirten Başbakan Yorgancıoğlu, halkın hassas olduğu bir konuyu görmezden gelemeyeceklerini söyledi.

Yorgancıoğlu, UBP döneminde başlayan uygulamaların bugün dine karşı hamleler olarak gösterilmesini doğru bulmadıklarını, camilerin elektrik yükümlülüğünün hükümetin olmadığını belirtti.

KAŞİF: “İŞ YAPMAYA GELDİK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, partizanlık konusunda verilen örneklere değinerek çalışanların asli görevlerine verilmesinin partizanlık olamayacağını ifade etti ve “Disiplinli çalışan birini cezalandırmışsak her türlü söz söylemeye hakkınız var” dedi.

Kaşif, “Biz iş yapmaya geldik kimsenin de ekmek parasıyla oynamam ancak herkesin asli görev yerine çekilmesi yanlış değildir” diye konuştu.

ÖZGÜRGÜN: “DİSİPLİNSİZLİK YAPAN İÇİN YASAL İŞLEME BAŞVURUN”

UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün, Kaşif’in konuşmasına cevap vermek zorunda olduğunu ve asli görevine yolladığını iddia ettiği kişinin disiplinsizlik yaptığı belirlenen tek kişi olmasının mümkün olmadığını söyledi. Özgürgün, disiplinsizlik yapan kişilerle ilgili görev yeri değişikliği değil yasal işlemlere başvurulması gerektiğini kaydetti.

Mecliste yumuşak ve olgun davranması gerekenin hükümet olduğunu muhalefetin daha sert üsluplar kullanmasının doğal olduğunu söyleyen Özgürgün, olumlu muhalefetten kavgacı konuma gelmek istemediklerini belirtti.

TOMA konusunun bir güvenlik meselesi olduğunu, hükümetlerin bu konularda farklı adımlar atılabileceğini ve bu konunun suni gündemlerle ülkeyi meşgul eder hale getirilmemesi gerektiğini anlatan Özgürgün, kendilerinin iptal edilen ihaleye değil sürece tepki gösterdiklerini belirtti.

DENKTAŞ: “EKONOMİK PROGRAMLAR KURAN-I KERİM DEĞİL”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, olumlu muhalefet yapacağını söyleyen UBP’ye Meclis’in açılışına katılmama kararını gözden geçirerek başlaması tavsiyede bulundu.

Serdar Denktaş, hükümetin TOMA’ya ihtiyaç olmadığına karar vererek gereğini yaptığını konunun niye bu kadar büyütüldüğüne anlam veremediğini belirtti.

“MUNGAN’IN SÖYLEMİ MALİ BOYUTLA İLGİLİ”

Denktaş, Mungan’ın söyleminin iyi okunması gerektiğini o açıklamanın sadece mali boyutuyla alakalı olduğunu dile getirerek, “Ekonomik programlar Kuran-ı Kerim değildir, yenilik yapılır” dedi.

2-3 haftalık, geçmişten gelen sorunlar, eğitim, tarım turizm alanlarında tüketilmiş bütçeler bulan hükümeti işe gelmeyen ve maaş alan kişilerle ilgili düzenleme girişimlerinde bulunduğu için eleştirmenin yersiz olduğunu kaydeden Denktaş, iş bekleyen bir dolu insanın “çalışmayanları atmaları gerektiği konusundaki baskılarına da katlandıklarını” belirtti.

ATUN YENİDEN

Yeniden söz alan UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, görev aksatan kimsenin kollanmasına parti ayırmaksızın karşı olduklarını “sürülen kişinin önceden tehdit edilmesini” doğru bulmadıklarını söyledi.

Atun,  söz konusu kişinin görev ihmalinden değil UBP örgütüne hizmet verdiği için gönderildiğini savundu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.