1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EL FRENİ ÇEKİLMEMİŞ OTOMOBİL UÇURUMA UÇTU
EL FRENİ ÇEKİLMEMİŞ OTOMOBİL UÇURUMA UÇTU

EL FRENİ ÇEKİLMEMİŞ OTOMOBİL UÇURUMA UÇTU

Girne kalesi ile Deniz Şehitliği arasında beklenmedik kaza. El freni çekilmemiş otomobil uçuruma uçtu.

A+A-

Girne Kalesi ile Deniz Şehitliği arasını kapsayan ve yaklaşık 1 Milyon TL’ye mal olması öngörülen ‘‘100 Yılın Projesi’’ adlı ‘‘Sahil Yolu Projesi’’nin üzerinde bulunan Karakız Otoparkı’ndaki bir otomobil dün sabah saatlerinde inşaatın yapıldığı uçuruma uçtu.

Otomobil içerisinde kimsenin bulunmaması yüreklere su serperken bölgede yaşayan vatandaşlar, 6 ayda bitmesi gereken projenin bir yıldan fazla bir süredir devam etmesine tepki gösterdi. Otomobil sahibi Okan Soygazi, otoparka bıraktığı otomobilini, geldiği zaman uçurumun aşağısında görünce şok yaşadı.

Otomobilin aşağıya düşmesinin ardından, inşaatı sürdüren firma çalışanları, konu yere portatif korkuluk getirip önlem aldı.

Hiçbir korkuluk ve güvenlik önleminin bulunmadığı yerde, 10 Ocak 2013 yılında toprak kayması olmuş ve bölge halkının banklara oturup denizi seyrettiği kısımdaki kaldırım ve demir korkuluklarda göçerek denize düşmüştü.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, bölgede toprak kayması olduğu yönünde daha önce Girne Halk Evi spor klübü yöneticilerinin kendilerini uyardığını belirtmiş, bu sorunu çözmek için proje yaptıklarını aktarmıştı.

Bölge halkı o günden bugüne hiçbir önlem alınmadığını öne sürdü. Bölgedeki vatandaşlar projenin uzamasının sorunları da beraberinde getirdiğini, toz topraktan bir yıldan fazla süredir kapı pencere açamadıklarından yakındı.

Çalışmalar nedeniyle bölgeye toprak ve taş yığıldığını ifade eden vatandaşlar, kanalizasyon borularının üzerini kaplayan betonlarında görüntü kirliliğyle birlikte kazaya davetiye çıkardığını iddia etti.

Otomobilinin el frenini çekmeyi unutan Okan Soygazi ise geri geldiğinde otomobilini park ettiği yerde bulamayınca çalındığını sandığını kaydetti.

‘‘Otomobil çalındı sanıp polisi aradım. Bir süre sonra polis beni arayarak, otomobilin uçurumda olduğunu söyleyince şok oldum’ diyen Soygazi üzüntüsünü dile getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.