1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EL ŞÜKRAN
EL ŞÜKRAN

EL ŞÜKRAN

El Şükran

A+A-

Kuveyt’in, Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 200 bin Euro yardım yapması Rumları memnun etti

Kuveyt’in, Kıbrıs’taki Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 200 bin Euro bağışta bulunması Rumları memnun etti.

Fileleftheros gazetesi, Kuveyt’in Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Ahmad Salem Ahmad Al-Wehaib’in, dün düzenlenen bir törenle, bağış çekini Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e verdiğini yazdı.

Habere göre Anastasiadis, törende yaptığı konuşmada, Kuveyt Hükümeti ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah al-Ahmed al-Jaber al-Sabah’a içten dileklerini sunarak teşekkür etti.

Bu katkının, kendisinin Kuveyt’e geçen yıl Ekim ayında düzenlediği ziyarette ilan edildiğini anımsatan Anastasiadis, bunun iki ülke arasındaki iyi ilişkileri ve iki halkın ortak acısını yansıttığını söyledi.

Anastasiadis, her iki ülkenin de “işgalin mağdurları olduğunu ve Kıbrıs’ın hala daha devam eden işgalin kurbanı olduğunu” iddia etti.

Hem Kıbrıs’ın, hem Kuveyt’in kayıpları bulunduğuna işaret eden Anastasiadis, Kuveyt’in bu konudaki hassasiyetine dikkati çekti.

Aileler bilgi bekliyor

Gerek Rum Hükümeti’nin, gerekse kendisinin Kayıp Şahıslar Komitesi’ne mümkün olan her şekilde katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirten Anastasiadis, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin birincil hedefinin, kayıp yakınlarına yanıt vermek olduğunu ifade etti.

Kuveyt’in Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Ahmad Salem Ahmad Al-Wehaib ise, yazılı açıklama yaparak, 200 bin Euro’luk bağışın, Kıbrıs’taki kayıpların kimlik tespitinin yapılması ve ailelerine iadesi için gösterilen çabalara katkıda bulunmak amacı taşıdığını kaydetti.

Al-Wehaib, bağışın, Kuveyt’in Kıbrıs sorununa çözüm bulunması çabalarını destekleme politikasına da paralel olduğunu belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.