1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİ
ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİ

ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİ

Toplumcu Demokrasi Partisi(TDP) elektrik tariflerine yapılan zamların hukuka aykırı yapıldığı gerekçesiyle, zamlı tarif uygulamasını durdurmak için dava açtı.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi(TDP) elektrik tariflerine yapılan zamların hukuka aykırı yapıldığı gerekçesiyle, zamlı tarif uygulamasını durdurmak için dava açtı.

TDP adına Avukat Boysan Boyra tarafından Yüksek Mahkeme Mukayyitliğine yapılan başvuruda, Bakanlar Kurulu’nun hukuka aykırı hareket ettiği iddia ediliyor.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit başvuru yapılmadan önce basına yaptığı açıklamada, Türkiye ile KKTC arasında imzalanan ekonomik işbirliği protokolünün Türkiye tarafından “dayatıldığını” iddia ederek, söz konusu antlaşmanın içeriğinin adım adım yerine getirildiğini iddia etti.

Özyiğit, “Bu paket ülkeyi yaşama elverişli bir ortamdan hızla uzaklaştırmaktadır” dedi.

Hükümetin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in (CTP-BG) söz konusu protokol ile ilgili olarak Ankara’ya yazdığı mektubun içeriği hakkında henüz kamuoyuna bilgi vermemesini eleştiren Özyiğit, hükümetin işbirliği protokolünün gözden geçirileceği söylemlerine rağmen, maddelerinin hayata geçirilmesine devam edildiğini savundu.

Özyiğit, “Ortaya konan icraatlar gösteriyor ki Ulusal Birlik Partisi’nin bıraktığı yerden aynen devam etmektedirler. Nitekim elektrik zammı da bunun açık göstergesidir” dedi.

Hükümetin “ya zamma boyun eğer ya da kurum gider” mesajını verdiğini ifade eden Özyiğit, yapılan zammın işletmeler için “kepenk indirme üretimi durdurma” düşük gelirli vatandaş için ise “karanlıkta kalma” anlamı taşıdığını söyledi.

Özyiğit, kamu kuruluşları ve bazı işletmelerden elektrik alacaklarının tahsil edilmediğini ve bundan kaynaklanan sıkıntıyı gidermek için halkın sırtına ek külfet getirildiğini iddia etti.

BORA

Avukat Boysan Boyra ise elektrik tariflerine zam yapan Bakanlar Kurulu’nun, Cumhuriyet Meclisi’nin yetkilerini gasp ettiğini iddia etti.

Elektrik zamları ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nun ancak, meclis tarafından belirlenen sınırlar içerisinde elektrik tarif fiyatları üzerinde değişiklik yapabileceğini savunan Bora, “Çok enteresan bir hatayla karşı karşıyayız. Yürütme dediğimiz makam Bakanlar Kurulu yasama, yani meclisin yetkilerini gasp etmiştir” dedi.

Bakanlar Kurulu’nun Kıbrıs Türk Elektrik Kurum’una iki ayda bir fiyat belirleme yetkisi verildiğine işaret eden Boyra, burada Bakanlar Kurulu’nun meclisin yetkisini Kıb-Tek’e verdiği görüşünü dile getirdi.

Faturalara yansıtılan maktu ücretin de kaldırılmasını talep ettiklerini de kaydeden Boyra, “Maktu ücret hangi hizmetin karşılığıdır?” dedi.

Boysan Boyra ayrıca davanın çok erken zamanda sonuçlanmasını beklediklerini de ifade etti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.