1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ELİF VE YUSUF ATEŞ’İN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN ZANLI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
ELİF VE YUSUF ATEŞ’İN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN ZANLI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

ELİF VE YUSUF ATEŞ’İN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN ZANLI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Elif Ateş ve torunu Yusuf Ateş’in ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan Bahadır Dündar cezaevine gönderildi.

A+A-

Girne-Tatlısu anayolundaki Bahçeli Kavşağı’nda 7 Temmuz 2013 tarihinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında “Dikkatsiz ve tedbirsiz sürüş” nedeniyle 72 yaşındaki Elif Ateş ile 13 yaşındaki torunu Yusuf Ateş’in ölümüne sebebiyet verdiği iddiasıyla Bahadır Dündar hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Mahkeme, görme ve işitme kaybı olan, aynı zamanda sürüş ehliyeti de bulunmayan zanlı hakkında davaları dosyalanana dek 45 günü aşmamak şartıyla cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen dünkü teminat duruşmasında İddia Makamı adına Savcı Mustafa Atakara, polis müfettiş muavini Serdar Karpuzcu’yu tanık olarak dinletti.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Serdar Karpuzcu, zanlı Bahadır Dündar’ın “Ehliyetsiz ve sigortasız araç kullanma” ve “Dikkatsiz ve tedbirsiz sürüş nedeniyle ölüme sebebiyet verme” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Serdar Karpuzcu, 2 kişinin ölümüne 4 kişinin de yaralanmasına neden olan zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, ileride görülecek davalarında hazır olmasının sağlanması için teminata bağlanmasını istedi.

“Görme ve işitme engelli” Karpuzcu, zanlının büyük oranda görme ve işitme kaybı olduğunu belirterek, ehliyetinin olmadığını, bu nedenle de aracının sigortasının bulunmadığını söyledi.

Karpuzcu, engelli olduğu için devletten sosyal yardım alan zanlının, serbest kalması durumunda yargılanmadan kaçabileceğini veya tekrar araba sürüp başkalarının canını yakabileceğini iddia etti.

Zanlının bekar olduğunu ve bakmakla yükümlü olduğu her hangi bir yakını bulunmadığını anlatan Karpuzcu, ileride yargılanacak olan zanlının mahkemede hazır olmasının sağlanması için 45 gün süreyle cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bekletilmesini istedi.

Kıdemli Yargıç Talat Usar, ehliyetsiz araç kullanmanın 3 yıl, ölümle sonuçlanan trafik kazalarının ise 7 yıla kadar hapislik cezası olduğuna dikkat çekti. Usar, ileride yargılanacak olan zanlının davalarında hazır olmasının sağlanması için 45 gün süreyle cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesinin uygun ve adil olduğuna bulgu yaptı ve istenen teminat emrini verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.