1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EN İŞLEK CADDEDE, GÜNDÜZ VAKTİ SOYGUN
EN İŞLEK CADDEDE, GÜNDÜZ VAKTİ SOYGUN

EN İŞLEK CADDEDE, GÜNDÜZ VAKTİ SOYGUN

En işlek caddede, gündüz vakti soygun

A+A-

Girne’de en işlek caddelerden biri olan Ecevit Caddesi’nde bulunan Engin Market isimli işyeri gündüz vakti soyulurken, market sahibini etkisiz hale getirip kasadan para çalan soyguncu 2 saat sonra yakalandı

Suna ERDEN

Girne’de en işlek caddelerden biri olan Ecevit Caddesi’nde bulunan Engin Market isimli işyeri gündüz vakti soyulurken, market sahibini etkisiz hale getirip kasadan para çalan soyguncu 2 saat sonra yakalandı

Girne’de en işlek caddelerden biri olan Ecevit Caddesi’nde bulunan Engin Market isimli işyeri dün güpe gündüz soyuldu. Trafik akışının da yoğun olduğu cadde üzerindeki marketi gözüne kestiren soyguncu etraftaki kabalalığa aldırmadan 1 dakika içerisinde market sahibi E.K’yi etkisiz hale getirip kasadan para çalarak koşarak kaçmaya çalıştı. Market sahibinin polisi araması ve eşkâl vermesi üzerine soyguncu 2 saat sonra dolmuşa binerken kıskıvrak yakalandı. Yaşadığı olaydan dolayı şoka girdiğini söyleyen market sahibi, “Eskiden kapımızı, penceremizi kilitlemezdik. Şimdi gündüz vakti, kalabalık bir yerde dahi soyuluyoruz” şeklinde konuştu. Soyguncunun arkasından yaklaşıp kendisini ittiğini ve en az 15 metre yerde sürüklendiğini ifade eden market sahibi, “Daha kötü olabilirdi. Yaralanabilirdim. Bu ülke nasıl bir yer haline geldi” ifadelerini kullandı.

GÖZÜNDE GÖZLÜK, BAŞINDA KAPÜŞON

Ecevit Caddesi’nde bulunan Engin Market’te saat 13.00 sıralarında meydana gelen soygun olayı market sahibi E.K’nin anlatımlarına göre şöyle gerçekleşti:Başını kapüşonla örten, gözünde gözlük olan soyguncu saat 12.45 sıralarında Engin Markete alış veriş yapmak bahanesi ile girdi. Market içerisinde rafları gezen soyguncudan şüphelenen market sahibi onunla konuşmaya çalıştı. Soyguncuya “Ne alacaktınız, yardımcı olayım” şeklinde soru soran market sahibi sorusuna cevap alamadı. Sorunun ardından hemen içeceklerin olduğu dolaba yönelen soyguncu bir şişe bira aldı ve kasaya doğru yöneldi.

MARKET SAHİBİ TETİKTE BEKLEDİ

İyice şüphelenen market sahibi, soyguncu kasaya doğru gelirken oturduğu yerden kalktı ve ayakta durdu. Aldığı birayı masa üzerine koyan soyguncu, “Para alıp geliyorum” diyerek marketten çıktı. Soyguncunun peşinden çıkan market sahibi kapı önünde bir süre ona baktıktan sonra arkasını dönüp içeri doğru geçti.

BİR DAKİKA SÜRMEDİ

Tam bu esnada koşar adımlarla markete giren soyguncu, market sahibini var güzlüyle itip yere düşürdükten sonra, kasadan 330 TL alıp koşarak kaçmaya başladı. Düştüğü yerden kalkmayı başaran market sahibi soyguncuyu kovalamaya başladı. İkili arasında yaşanan kovalamaca soyguncunun hızlıca kaçıp izini kaybettirmesi ile son buldu.

DOLMUŞA BİNERKEN YAKALANDI

Olayın ardından polisi arayan market sahibi yaşananları aktardı ve soyguncunun gördüğü kadarı ile eşkâlini polise verdi. Girne’de harekete geçen polis, 2 saat sonra soyguncuyu dolmuşa binerken kıskıvrak yakaladı. Soyguncu polis merkezine götürülerek ifadesi alındı.

DAHA KÖTÜSÜ DE OLABİLİRDİ

Yaşadığı olaydan dolayı şoka girdiğini söyleyen market sahibi, “Eskiden kapımızı, penceremizi kilitlemezdik. Şimdi gündüz vakti, kalabalık bir yerde dahi soyuluyoruz” şeklinde konuştu. Soyguncunun arkasından yaklaşıp kendisini ittiğini ve en az 15 metre yerde sürüklendiğini ifade eden market sahibi, “Daha kötü olabilirdi. Yaralanabilirdim. Bu ülke nasıl bir yer haline geldi” ifadelerini kullandı.

Star Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.