1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EN İYİ 100 ÜNİVERSİTE ARASINDA KKTC'NİN O ÜNİVERSİTESİ VAR!
EN İYİ 100 ÜNİVERSİTE ARASINDA KKTC'NİN O ÜNİVERSİTESİ VAR!

EN İYİ 100 ÜNİVERSİTE ARASINDA KKTC'NİN O ÜNİVERSİTESİ VAR!

EDUNIVERSAL EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ AÇIKLADI

A+A-

LİSTEDE EN İYİ 100 UNİVERSİTE ARASINDA GAÜ DE YER ALDI

Avrupa Birliği’nin önde gelen yükseköğretimi denetleme ve akreditasyon kurumlarından Fransız kuruluş EDUNIVERSAL, 2014 - 2015 Akademik yılının en iyi yüksek lisans programları sıralamasında Girne Amerikan Üniversitesi’ne (GAÜ) de yer verdi.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, EDUNIVERSAL sıralamasında GAÜ, “dünyanın en iyi 100 yüksek lisans programı veren en iyi 100 üniversite” arasında tek Türk üniversitesi olarak yer aldı.
 
EDUNIVERSAL tarafından 2014-2015 Akademik yılının en iyi yüksek lisans programları sıralamasında GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde bulunan “Yapı Yönetimi” yüksek lisans programı dünyanın en iyi ilk 100 yüksek lisans programı arasında gösterildi.

İşletme alanında dünyanın en iyi üniversiteleri ve programlarını değerlendiren Fransız kuruluş Eduniversal, 2014-2015 yılında 30 dalda dünya çapında 4000 üniversite arasında en iyi master programlarını sıraladı.

Yapı Yönetimi alanında dünyanın en iyi 100 master programlarını listeleyen Eduniversal, bu listede Amerika'dan University of Pennsylvania, New York University, Georgia State University, University of California'nın da içinde bulunduğu 28 üniversite, İngiltere'den London School of Economics (LSE), University of Glasgow ve Oxford Brookes üniversitesi dahil olmak üzere 12 üniversite, Çin'den 5 üniversite, Fransa'dan 5 üniversite, Avustralya'dan 4 üniversite, Hollanda'dan 3 üniversite, Kanada'dan 3 üniversite, İtalya'dan 2 üniversite ile Suudi Arabistan King Fahd Üniversitesi, İsrail Haifa Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi’ni Yapı Yönetimi alanında dünyanın en iyi yüksek lisans eğitimi veren 100 üniversite listesinde gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Eduniversal tarafından yayınlanan en iyi eğitim kurumları listesinin işletme ve yönetim alanında dünyaca geçerli bir değerlendirme olduğunu belirtti.

Akpınar, geçen aylarda da İşletme Master programında benzer bir başarıyı yakaladıklarını kaydederek, bu değerlendirme kriterlerinin, programların dünya çapında geçerliliği, programlarda eğitim gören öğrencilerin memnuniyeti ve mezunların başarıları olduğunu ifade etti.

Akpınar, GAÜ’nün 30. yılında, 2014-2015 akademik yılda birçok başarıya imza attıklarını ve küreselleşen dünyaya ayak uydurmak için sürekli gelişim içerisinde olduklarını belirterek, GAÜ’nün dünyanın önde gelen üniversiteleri ile birlikte aynı listede yer alıyor olmasının beklenen bir başarı olduğunu kaydetti ve GAÜ sayesinde KKTC’nin akademik olarak tanınırlığının her geçen gün arttığına işaret etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.