1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EN KÖTÜ REKLAM
EN KÖTÜ REKLAM

EN KÖTÜ REKLAM

Mehmet Dolmacı, KKTC’ye tatile gelen turistlerin sosyal paylaşım sitelerindeki yorumlarında, otelleri beğendiklerini ancak çevre kirliliğinden yakındıklarını belirtti:

A+A-

Otelciler Birliği Başkanı Mehmet Dolmacı, turizm ülkesi olan Kuzey Kıbrıs’ın yeterince tanıtılmadığını ifade ederek, devlet yetkililerinin bir araya gelip bir turizm politikası oluşturması gerektiğini söyledi. KKTC’ye turizm yatırımı yapanların para kazanamadığını savunan Dolmacı, hem casinosu olan büyük otellerin hem de küçük çaptaki işletmelerin zor durumda olduğunu dile getirdi. Dolmacı, ülkede yüzde 55 oranından büyük otel yüzde 45 oranında ise küçük otel olduğunu belirterek, küçük işletmelerin yüzde 15’inin batmış durumda olduğunu açıkladı. Dolmacı, turizmin kalkınması için top yekûn bir istikrarın şart olduğunu belirterek, KKTC’ye gelen turistlerin döndükten sonra bazı sosyal paylaşım sitelerinde yorumlar yazdığını, yorumlarda otellerin beğenildiğini ancak çevre kirliliğinden yakınıldığını söyledi. Dolmacı, “Bu yorumlar ülkemiz için kötü reklamdır” dedi. 

TEMEL SORUN YÜKSEK MALİYETLER:

Temel sorunlarının yüksek maliyetler olduğunu kaydeden Dolmacı,KKTC’nin rakip ülkeler Türkiye,Yunanistan ve Güney Kıbrıs’tan daha pahalıya elektrik kullandığını dile getirdi.Dolmacı, elektriğin yanı sıra personel giderleri, gıda gibi giderlerin de sektörü olumsuz etkilediğini ifade etti.

TANITIM VE ULAŞIM İMKÂNI ŞART:

Bir başka sorunun da Kuzey Kıbrıs’ta turizmi 12 aya yayamadıklarını, bu nedenle özellikle küçük işletmelerin yılın 9 ayını boş geçirdiklerini belirten Dolmacı, bu dönemlerde büyük otellerle rekabete giren küçük işletmelerin zor durumda kaldığını ve rekabet edemediğini söyledi. “Ülkede turizm adına kimse mutlu değil” ifadesini kullanan Dolmacı, turizmi yaygınlaştıran en önemli unsurların tanıtım ve ulaşım olduğunu ifade etti. 

GÖREV DEVLETİN: 

Tanıtım ve ulaşım ile ilgili sorunların çözüm adresinin devlet olduğunu dile getiren Dolmacı, “Turizmin kalkınması için devlet yetkililerinin ortak hareket ederek bir politika geliştirmesi lazım. Tüm oteller internet üzerinden reklamlarını yapıyor ancak ulaşımın pahalı olması ve ulaşım imkânlarının kısıtlı olması insanların rezervasyon yapmasını engelliyor” dedi.Dolmacı, bunedenle Carter seferleri ile tarifeli seferlerin artırılması gerektiğini dile getirdi. 

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN:

Dolmacı, turistlerin KKTC’ye gelmeyi tercih etmeleri için ülke hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğini ifade ederek, “Kimse tanımadığı bir ülkeye gitmez. Bu nedenle yeni pazarlarda ülkemizi tanıtmamız ve turizm kapasitesini artırmamız lazım” şeklinde konuştu. Ülke tanıtımın ise otelcilerin tek başına yapabileceği bir şey olmadığını kaydeden Dolmacı, devletin tüm kurumlarının bu konuda “elini taşın altına koyması” gerektiğini söyledi. 

Dolmacı, turizmin kalkınması için top yekûn bir istikrarın şart olduğunu belirterek, “Otellerimizin standartları yüksek ancak ülkemizin standartları düşük. Ülkemize gelen turistler döndükten sonra sosyal paylaşım sitelerinde yorumlar yazıyorlar. İnsanlar KKTC’de çevre kirliliği olduğundan bahsediyorlar. Ayrıca iki senedir ülkeye gelen yabancı turistlere yönelik anket yapıyoruz. Anketlerde turistler KKTC’nin misafirperver bir ülke olduğunu ancak çevre açısından kirliliğinden yakınıyorlar” şeklinde konuştu. Dolmacı, “Bu yorumlar ülkemiz için kötü reklamdır” dedi.

(STARKIBRIS)

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.