1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''ENDİŞE ETMEYİN''
''ENDİŞE ETMEYİN''

''ENDİŞE ETMEYİN''

Başabakan Yorgancıoğlu, Anakara dönüşü Ercan Havalimanı çemberinde eylem gerçekleştiren CAS çalışanlarıyla da görüştü ve söz verdi:

A+A-

 

Başbakan Yorgancıoğlu, ülkeye döndükten sonra  Ercan Havalimanı çemberinde eylem gerçekleştiren CAS çalışanlarıyla da görüştü.

CAS çalışanlarının Ercan Havalimanı çemberindeki eylem yerine giden Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, burada Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ile görüştü.

Hükümetin sorunu çözmek adına girişimler yürüttüğünü ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, firmalarla görüşüldüğünü ve sürecin biraz zamana ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Hükümetin sorunu çözme adına sonuna kadar çaba sarf edeceğini ve CAS çalışanlarının endişe etmemelerini isteyen Başbakan Yorgancıoğlu, çalışanların çalışmaya devam etmelerinin koşullarını yaratmayı amaçladıklarını kaydetti

Başbakan Yorgancıoğlu, sadece süreci teşvik ettiklerini ve Temmuz ayı çıkmadan bir karar üretme aşamasına gelineceğini vurguladı..

“Sorunu çözmek için çalışıyoruz...”

Başbakan Yorgancıoğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

“Sorunu çözmek adına girişimler yürütüyoruz. Bana gelen bilgiye göre eylemi daha önceden planlandığı yönündedir. Ülkeden ayrılmadan önce bir firmayla görüştük bunun yanında bir firma ile de görüşmek için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’e yetki verdik ancak sonucunu henüz bilmiyorum ayrıca üçüncü bir firma daha var. Takdir edersiniz ki her firma bilgi edinmek için önce ortamı tanımak ister. Dolayısıyla haber verme konusunda biraz zamana ihtiyaçları olacağını düşünüyorum.

Hükümet olarak bu sorunu çözmek adına sonuna kadar çabamız olacak bu konuda CAS çalışanlarının tereddüdü olmasın. Elimizden geldiğince süratli şekilde KTHY’de yaşanan süreci tekrar yaşamama adına bir çalışma yürüteceğiz. Bu bakımdan çalışanların bu süreçte bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Şu ana kadar olduğu gibi ve biraz daha süre istiyoruz.

Atakan: Maaş değil ekmek kavgası

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ise, CAS’da yaşanan olayın bir maaş tepkisi olmadığını burada bir ekmek kavgası verildiğini belirterek, konuyla ilgili hükümetten güvence istediklerini söyledi.
Atakan CAS çalışanları olarak süreci değerlendireceklerini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.