1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ENGELLEME VE HAKARET YERİNE BUYURUN İŞBİRLİĞİ YAPALIM!
ENGELLEME VE HAKARET YERİNE BUYURUN İŞBİRLİĞİ YAPALIM!

ENGELLEME VE HAKARET YERİNE BUYURUN İŞBİRLİĞİ YAPALIM!

Eğer niyetiniz sınavları geçen 175 kişinin ve kadrolanma bekleyen insanların sorununu çözmekse

A+A-

“EĞER NİYETİNİZ SINAVLARI GEÇEN 175 KİŞİNİN VE KADROLANMA BEKLEYEN İNSANLARIN SORUNUNU ÇÖZMEKSE, ENGELLEME VE HAKARET YERİNE BUYURUN İŞBİRLİĞİ YAPALIM”

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN), süresiz greve gideceğini açıklayan Hemşireler ve Ebeler Sendikası’na çağrıda bulunarak, “eğer niyetiniz sınavları geçen 175 kişinin ve kadrolanma bekleyen insanların sorununu çözmekse engelleme ve hakaret yerine buyurun işbirliği yapalım” dedi.

Yazılı açıklama yaparak, KAMU-SEN ile ilgili bazı asılsız açıklamalar yapıldığını ve bu açıklamalarla gündemin saptırıldığını savunan Sendika Başkanı Mehmet Özkardaş, “Ebe ve hemşireler yarın Sağlık Bakanlığı önündeki eyleme katılırsa kendi mücadelelerine karşı eylem yapmış olacak” iddiasında bulundu.

Sorunun çözülmesi adına KAMU-SEN olarak gerçekleştirdikleri tüm görüşmelerin şeffaf olduğunu ifade eden Mehmet Özkardaş, daha gerçekçi olunması halinde, kavga yerine işbirliğiyle ebe ve hemşireler için en iyi olanın yapılacağına inanç belirtti, “Biz buna varız” dedi.

Özkardaş, KAMU-SEN’in ebe ve hemşire eksikliğiyle ilgili önerileri olduğunu söyledi. Mehmet Özkardaş, yazılı açıklamasında şunları belirtti:

“Şu anda devlette çalışan 57 geçici ön lisans mezunu hemşire var. Buna karşılık Ebelik ve Hemşirelik Hizmetleri Sınıfları’nda artık hiç kullanılmayacak, atıl durumda yaklaşık 280 boş kadro mevcut.

Bizim önerimiz; şu anda ilk 40’a girenlerin dışında (bunların sadece 11’i dışarıdan) sınavı geçen 175 kişinin de kullanılmayan 280 kadrodan 175’inci iptal edilip, III. Derece Yüksek Hemşire kadrosuna aktarılsın. Bu sınavların geçerli olduğu 6 aylık süre dolmadan hem 175 kişinin mağduriyetini önlemek, hem de geriden gelenlerin önünü açmaktır.

Elbette ki yıllardır geçici statüde çalışan sağlık personelinin kadrolanması da bizlerin meselesidir. Ancak, şu an öncelik 15 Eylülde geçerliliği sona erecek 175 kişinin sorununu çözmektir.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.