1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN HAVALİMANINA HACİZ!
ERCAN HAVALİMANINA HACİZ!

ERCAN HAVALİMANINA HACİZ!

Ercan'da haciz!

A+A-

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, KKTC devletine 16 milyon TL KDV borcunu ödemediği gerekçesiyle T&T Havalimanı İşletmeciliği Şirketi’nin taşınır ve taşınmazları ile alacak ve haklarına haciz koydu.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Ercan Havalimanı’nın işletmesini yürüten T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi’nin tüm taşınır ve taşınmaz malları ile alacaklarına, KKTC devletine 16 milyon TL KDV borcunu ödemediği gerekçesiyle haciz koydu.

Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir ve Vergi Dairesi dün T&T Ercan Havaalanı şirketi ile çalışan tüm kurum, kuruluş ve kişilere “haciz bildirisi” başlıklı resmi mektup gönderdi.

Mektupta, “Eğer T&T Ercan Havaalanı işletmesine borcunuz varsa, bu borcu ödemeyin, bizim veznemize gelip yatırın, aksi takdirde, ileride sizden tahsil ederiz” şeklinde özetlenebilecek mesaj verildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, geçen perşembe günü verdiği bir kararla, T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi’nin taşınır ve taşınmazları ile alacak ve haklarına haciz koydu.

T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi ile iş yapan tüm şirketlere gönderilen “Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Hikmet Burkay imzalı “haciz bildirimi”nde şu ifadeler yer aldı:

“... Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin bahse konu haciz hükmüne istinaden, kurumunuz tarafından borçlu şirkete yapılacak doğmuş ve/veya doğacak tüm ödemelerin, Gelir ve Vergi Dairesi’nin Gelirler Şubesinde açılan 30-01-201 nolu T&T HAVALİMANI İŞLETMECİLİĞİ İNŞ. SAN. VE TİC: ŞTİ. LTD. Depozito hesabına yatırılması; aksi halde konu ödemelerin 48/1977 sayılı Kamu Alacakları Tahsili Usulü Hakkındaki yasanın 47. madde kuralları uyarınca kurumunuzdan tahsil edileceği bilgilerinizi önemle rica olunur.”

2013 yılı başından itibaren özelleştirilip, 25 yıllığına Taş Yapı-Terminal (T&T) ve yerli ortak Kaner Grubu’na devredilen Ercan’ın daha kullanışlı hale gelmesi ve yenilenmesi için çalışmalar hâlâ sürüyor.

Şirket, yeni terminal inşaatına da henüz başlamış değil. Bu konuda da sıkıntılar olduğu, devletin inşaatın yapılacağı araziyi devretmediği belirtiliyor.

KKTC’deki koalisyon hükümetinin küçük ortağı Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG), havaalanının özelleştirilmesine karşı çıkmış ve seçim vaatleri arasında, “hükümete gelirsek, ihaleyi iptal edeceğiz” iddiasına da yer vermişti.

Şirketin patronu Türkiyeli ünlü işadamı Emrullah Turanlı ise KIBRIS TV’de katıldığı bir canlı yayın programında, “KKTC hukuk devleti ise ki öyledir, ihalenin iptali mümkün değildir” iddiasını savunmuştu.

Özçelik: Konu hukukta çözülecek

T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd Genel Müdürü M. Serhat Özçelik KIBRIS’a açıklama yaparak, konu ile ilgili olarak avukatlarının mahkemeye müracaat için talimat verdiğini söyledi.

Özçelik, son kararı mahkemenin vereceğini, konunun hukukta çözüleceğini belirtti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.