1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN YOLCULARI YÜZDE 10 ARTTI!
ERCAN YOLCULARI YÜZDE 10 ARTTI!

ERCAN YOLCULARI YÜZDE 10 ARTTI!

Ciddi korku yarattı!

A+A-

Larnaka’ya gelen ve tatilini KKTC’de geçirecek olan turistlere çıkarılan zorluklar gündemdeyken, Ercan’daki yolcu rakamları dikkat çekti.

Bertuğ TOPAL

 

Rum Yönetimi’nin Kuzey Kıbrıs’taki 206 oteli yasaklılar listesine koyması ile başlayan ve iki ülke arasında gerilime neden olan olayların ardından turizm sektörünün bundan ne kadar etkilendiği merak konusu.

KKTC turizminin Larnaka’ya kaydığı yönünde bir çok kesimden görüşler gelirken, Ercan Havalimanı rakamları bunun böyle olmadığını gösteriyor.

Larnaka Havalimanı’ndan KKTC’de bulunan otellerde konaklayacak üçüncü ülke vatandaşlarının ülkeye girişlerinin yasaklanacağının gündeme gelmesinin ardından turizm operatörleri ciddi bir sıkıntı yaşayacaklarını ifade ediyorlar.

Ancak Ercan Havalimanı’na gelen yolcu sayısına bakıldığında artış olduğu görülüyor. Ercan Havalimanı işletmesini yapan T&T Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik yılbaşından itibaren gelen ve giden yolcu sayılarında yüzde 10’luk bir artış olduğunu ifade etti.

 Ciddi korku yarattı

Larnaka’dan Adaya giriş yapan ve tatilini Kuzey Kıbrıs’ta geçirecek olan üçüncü ülke vatandaşlarına Rum Yönetimi’nin koyduğu yasak turizm operatörlerini ciddi şekilde korkuttu. KKTC turizminin Larnaka Havaalanı’na kaydığı görüşleri sektörde yer alırken, Ercan Havalimanı rakamları bunun böyle olmadığını ortaya koyuyor.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.