1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN'DA BAYRAM TRAFİĞİ
ERCAN'DA BAYRAM TRAFİĞİ

ERCAN'DA BAYRAM TRAFİĞİ

17 BİN YOLCUYA HİZMET VERECEK

A+A-

Ercan Havaalanı, bayramdaki yoğun yolcu trafiğine hazırlanıyor. Özelleştirilip, 25 yıllığına Taş Yapı-Terminal (T&T) ve yerli ortak Kaner Grubu’na devredilen Ercan, Kurban Bayramı süresince, altı günde 90 uçağa hizmet verecek; 17 bin yolcu havaalanını kullanacak.

T&T Direktör Yardımcısı M. Serhat Özçelik, bayramda Ercan Havaalanı’nı kullanacak yolcuların rahat giriş ve çıkış yapabilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Özçelik, bayramda yaşanacak yoğunluğun önüne geçmek için dün sabah saat 11.00’de Ercan’daki işletmelerle birlikte toplantı yaptıklarını kaydetti.

Özçelik, toplantıya Taş Yapı-Terminal (T&T), Pegasus Hava Yolları, Türk Hava Yolları (THY), AtlasJet Hava Yolları, Cyprus Airport Services (CAS), İstanbul Handling, polis, gümrük ile muhaceret yetkililerinin katıldığını ifade etti.
             
6 günde 90 uçak
Özçelik, havaalanına bayram boyunca 90 uçağın inip kalkacağını, hava yolu şirketlerinin yeni uçuş (slot) almaya devam ettikleri için bu sayının daha da artabileceğini belirtti.

90 uçak ele alındığı zaman her uçakta yaklaşık 190 yolcu bulunduğu varsayılmasıyla Ercan’ın 17 bin yolcuya hizmet vereceğini ifade eden Özçelik, güvenliği ve rahatlık için gerekli önlemleri aldıklarını kaydetti.

Uçak ve yer operasyonu (Handling) firmaları yanında polis ve muhaceret yetkililerinin bayram süresince personel artırımına gideceğini anlatan Özçelik, personel izinlerinin kaldırıldığını da açıkladı.

Bayram süresince herkesin çalışacağını anlatan Özçelik, “Havaalanında bir sıkıntı beklemiyoruz. Alınacak önlemlerle Ercan’a gelip gidecek yolcular bir sıkışıklık yaşamadan huzurlu bir şekilde giriş ve çıkış yapacaklardır” dedi.

Yoğunluk birinci ve sonuncu gün olacak    
Havaalanındaki yoğunluğun bayramın ilk günü ile son günü yaşanacağına dikkat çeken Özçelik, alandaki X - Ray cihazlarının tümünün devreye sokulacağını kaydetti.

 Bayram arasındaki günlerde bir yoğunluk beklemediklerini de dikkat çeken Özçelik, kendisinin de ekibi ile görevinin başında olacağını belirtti.

Tadilatlar devam ediyor
Özçelik, havaalanı içerisinde devam eden tadilatlardan yolcuların mağduriyet yaşamaması için gerekli hazırlıkların yapıldığın da söyledi
.

Tadilatları yolcuların görmemesi için büyük branda çekildiğini ve iş makinelerini ise uçuşların olmadığı zamanlarda kullandıklarını, ancak zaten ağır iş makinelik bir durum kalmadığını kaydeden Özçelik, “Havaalanı içindeki tadilatların 1.5 ay daha sürmesini bekliyoruz. Ardından, havaalanı daha modern ve çağdaş bir yapıya kavuşacaktır” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.