1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN'DA KAOS
ERCAN'DA KAOS

ERCAN'DA KAOS

Ercan'da kaos

A+A-

Aşırı sis nedeniyle görüş mesafesi 300 metrenin altına düştü, Ercan’a inemeyen uçaklar Adana ve Antalya’ya yönlendirildi.

Ercan Havaalanı çevresinde dün sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis, görüş mesafesini azalttı ve ILS sisteminin devreye girmemesi üzerine bazı uçaklar birkaç kez deneme yaptıktan sonra Türkiye’ye geri döndü.

Görüş mesafesinin 300 metrenin altına düşmesi, Ercan’a iniş ve kalkışları olumsuz yönde etkiledi. Ercan’a dün sabah inmesi beklenen 4 uçak, sis nedeniyle Antalya ile Adana havaalanlarına yönlendirildi.

Hava trafiğinin aksaması nedeniyle, yüzlerce yolcu Ercan’da saatlerce beklemek zorunda kaldı. Seferler 2.5-3 saat gecikmeli olarak yapıldı.

“ILS” sistemi kullanılamadı

Görüş mesafesinin düştüğü zamanlarda uçakların salimen iniş ve kalkışlarına  yardımcı olan ILS sisteminin, görüş mesafesinin 300 metrenin altına düşmesi nedeniyle kullanılamadığı öğrenildi.

Ercan Havalimanı, Sivil Havacılık Dairesi çalışanları,  ILS cihazlarının çeşitli kategorilerde olduğunu ve Ercan’daki sistemin sıfır görüşlü bir sistem olmadığını belirtti.

Ercan’da görüş mesafesinin 300 metrenin altına düşmesi nedeniyle bu sistemi kullanamadıklarını ifade eden görevliler, sıfır görüş ILS sisteminin Türkiye’de sadece İstanbul’da bulunduğunu söyledi.

Vatandaşlar “normal” dedi

Gecikmeler nedeniyle Ercan Havaalanı’nda yolcu bekleyen ve yurt dışına gidecek olan vatandaşlar, dün yaşanan gecikmenin hava koşullarından kaynaklandığını ve gecikmelerin de nedenle normal olduğunu belirtti.

Vatandaşlar, gecikmeyle ilgili şöyle konuştu:

Yakut Yakut:

“Ben Adana’ya gitmek için alana geldim ama yoğun sis nedeniyle uçakların alana inemediğini, dolayısı ile buradan gecikmeli olarak Adana’ya gideceğimi öğrendim. Adana’da hastanede yatan bir yakınımı görmek için oraya gidiyorum. Bu bir doğa olayıdır, normaldir ve biz de bekleyeceğiz”

Mustafa Rüstemoğlu:

“İstanbul’dan gelecek olan yolcumu karşılamak için buraya geldim. Yolda gelirken de yoğun sis vardı, aklıma uçakların inemeyeceği geldi, nitekim buraya gelince uçakların inemediğini ve rötar olduğunu gördüm. Buraya kadar geldim artık burada uçağın gelmesini bekleyeceğim”

Tünay Sürmeli:

“Ben bir seminer grubunu karşılamak için alana geldim, ama sis nedeniyle gecikmeler yaşanacığını öğrendim. Gelecek olan grubun gün içinde toplantısı vardı, herhalde bu gecikme nedeniyle toplantıları da daha sonraya alınacaktır. Uçakların inmemesinde herhangi birisinin kusuru yok, dolayısıyla şikayet edecek bir konu da yok, mecburen bekliyoruz.”

Turgut Karabetça:

“Ercan Havalimanı’na oğlumu karşılamak için geldim. Sis nedeniyle uçaklar henüz inmediği için beklemeye devam ediyoruz. Uçakların ne kadar gecikmeli olarak ineceği henüz belli değil ama bize söylenen sisin dağılmak üzere olduğu ve uçakların da Antalya ve Adana’da oldukları. Yani uçakların piste inebilmesi için gerekli görüş mesafesi oluştuğu anda buraya geleceklermiş.”

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.