1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN'DA YENİ UYGULAMALAR HAYATA GEÇİRİLİYOR
ERCAN'DA YENİ UYGULAMALAR HAYATA GEÇİRİLİYOR

ERCAN'DA YENİ UYGULAMALAR HAYATA GEÇİRİLİYOR

Ercan'da CIP Salonu Hizmette;

A+A-

 

T&T şirketinin, 25 yıllığına devraldığı Ercan Havaalanı’na yönelik yeni uygulamalarını hayata geçirmeye devam ediyor

Ercan Havaalanı’nın işletmesini 25 yıllığına alan T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd alandaki yeniliklerine özel kişilerin ağırlandığı CIP salonunu (Commercially Important Person) da ekledi. Şirket yetkilileri kısa bir süre sonra havalanında yeni içecek ve yemek yelerinin açılacağının da müjdesini verdi. CIP ve CIP Plus diye iki bölüme ayrılan mekâna 25-40 Euro’dan giriş yapılabilecek. Şirketin, ülkemizdeki hangi banka ve uçak şirketlerinin CIP salonundan nasıl faydalanabileceği konusundaki çalışmalarının sürdüğü, ayrıntıların ileriki günlerde açıklanacağı bildirildi.

CIP alanın bir eksiğiydi

KIBRIS Ekonomi’ye konuşan T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, 2013 yılında Ercan Havalimanı’nda 3 milyon yolcuya hizmet verdiklerini belirterek, bu süreç içerisinde hizmet kalitesini artırmanın birinci öncelikleri olduğunu söyledi.

Özçelik, girişlerdeki yoğunluğu önlemek, check in bankolarındaki sıkıntıları aşabilmek için öncelikle bu problemleri ön plana aldıklarını ifade ederek, ardından binanın fiziki yapısı elverdiği ölçüde iyileştirmelere gittiklerini belirtti.

Kıbrıs’ın çok ciddi bir üst gelir grubu potansiyeli olduğuna dikkat çeken Özçelik, bu yolculara hizmet verebilmek için CIP Lounge açtıklarını söyledi. Eski Dutty Free alanındaki CIP Lounge’un CIP ve CIP Plus olarak iki bölümünün olduğunu anlatan Özçelik, “Burada uçuş öncesi kitaplarını okuyabilir, internete girebilirler, yiyecek ve içeceklerden faydalanabilirler” dedi.

CIP için uçak şirketleri ve bankalarla görüşmeler sürüyor

M. Serhat Özçelik, şu anda CIP salonunun kullanımı için uçak şirketleri ile görüşmelerinin devam ettiğini de anlatarak, ülkemizdeki bankalarla da CIP salonlarına büyük rağbet ettiklerini kaydetti.
İleriki günlerde hangi bankalar ile anlaşma yapıldı ise bunları açıklayacaklarını da ifade eden Özçelik, “CIP salonunu ferdi olarak kullanmak isteyenler de belirli bir ücret karşılığı hizmetlerden faydalanabilecekler” dedi.

Özçelik, CIP salonunu kullananlardan aldıkları geri dönüşlerin çok olumlu olduğuna dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde yeniliklerin devam edeceğini kaydetti.

CIP salonunda yiyecek, içecek internet servisi ve belirli içkilerin yer aldığını ancak CIP Plus’ta ise bir görevlinin içeriye girildiği zaman hizmet verdiğini ve sunulan içkilerin kalitesinin yüksek olduğunu anlatan Özçelik, şöyle devam etti:

“Şu anda CIP salonuna 25 Euro, CIP Plus’a ise 40 Euro’dan giriş yapılıyor. Dünya standartlarına bakılacak olursa. Rusya’yı örnek olarak vereceksek 200 doların altında bir giriş söz konusu değil. Avrupa’da ise fiyatlar 40 Euro ve üzerindedir.”

Son dakika gümrüksüz satış mağazası hizmette

M. Serhat Özçelik, alanda ayrıca son dakika (Last minute dutty free) gümrüksüz satış bölümü açıldığını söyleyerek, “Yolculara unutup alamadığı ürünü son dakika alma imkânı sağladık” dedi.

Özçelik, ayrıca havalimanın alt katındaki gidiş bölümündeki büyük eksiklerden bir tanesi olan yiyecek içecek bölümlerinin de ileriki günlerde artırılacağını kaydetti.

Bu çerçevede burada dört beş tane yeni işletmenin devreye gireceğinin müjdesini veren Özçelik, hepsinin Kıbrıs’ta bulunan işletmeler olduğunu söyledi. Havaalanı içerisindeki dinlenme alanlarının da artacağına dikkat çeken Özçelik, alan içerisindeki serbest oturma alanlarının sayısını ise 500’e çıkarılacağını belirtti.
 

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.