1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERCAN'DA YİNE OLAY!
ERCAN'DA YİNE OLAY!

ERCAN'DA YİNE OLAY!

Ercan'da yine olay

A+A-

Ülkeye uyuşturucu madde sokmaya çalışan iki turisti Narkotik köpeği Liz yakaladı 

Kuzey Kıbrıs’a farkı saatlerde giriş yapan iki turistin üzerinde uyuşturucu madde bulundu. Ercan Havalimanı’nda önceki gün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından köpek eşliğinde gerçekleştirilen rutin kontrollerde ülkeye giriş yapan A.Y(E-29) ile Z.D’nin (E-30) uyuşturucu madde bulundurdukları tespit edildi. Gözaltına alınan zanlılar dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.Öte yandan Narkotik Ekipleri tarafından evinde yapılan aramada 8 gram centetikcannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirilen zanlı Hasan Yüksel Soyder ise üç gün tutukluluğun ardından teminat duruşmasına çıkarıldı.

LİZ GÖZ AÇTIRMADI
Duruşmada zanlı Z.D’nin saat 12.00,zanlı A.Y’nin ise 10.00 sıralarında ülkeye giriş yaptıkları esnada narkotik detektör köpeği Liz’in tepki vermesi üzerine yapılan aramada üzerlerinde uyuşturucu bulunarak tutuklandıkları açıklandı.Polis, zanlı Z.D’nin üzerinde 2 gram hintkeneviri,zanlı A.Y’nin üzerinde ise 3 gram hintkeneviri bulunduğunu söyledi. Zanlıların ülkeye turist olarak geldiklerini kaydeden polis, uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından yargılanmak üzere zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.Lefkoşa Kaza Mahkemesi, her iki zanlıyı yargılanıncaya kadar 1 ay süre ile cezaevine gönderdi.

SOYDER TEMİNATA BAĞLANDI
Öte yandan Narkotik Ekipleri tarafından 14 Nisan tarihinde evinde yapılan aramada 8 gram centetikcannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirilen zanlı Hasan Yüksel Soyder ise üç gün tutukluluğun ardından teminat duruşmasına çıkarıldı. Hakkındaki polis soruşturması tamamlanan zanlı ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı. Mahkeme, zanlının bin TL nakit teminat yatırması, iki kefilin 30’ar bin TL kefalet senedi yatırması ve yurt dışına çıkış yasağı şartlarını yerine getirmesine emir verdi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.