1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERDOĞAN, GÜNEY KIBRIS’TA PROTESTO EDİLDİ
ERDOĞAN, GÜNEY KIBRIS’TA PROTESTO EDİLDİ

ERDOĞAN, GÜNEY KIBRIS’TA PROTESTO EDİLDİ

Erdoğan, Güney Kıbrıs’ta protesto edildi

A+A-

‘Galya Köyü’ adı altında örgütlü olan bir grup genç ve bazı Kürt vatandaşlar dün saat 13:00’te Lokmacı Barikatı’nda toplanarak, Ankara’da 10 Ekim günü meydana gelen bombalı saldırı olayını kınadı, “Erdoğan İstenmiyorsun” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kıbrıs’ta bir grup genç ve Kürt kökenli vatandaşlar tarafından protesto edildi

‘Erdoğan istenmiyorsun’

Didem MENTEŞ

Güney Kıbrıs’ta bir grup genç ve Kürt kökenli vatandaşlar ‘Su Temin Projesi’nin açılışı için Kuzey Kıbrıs’a gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etti. ‘Galya Köyü’ adı altında örgütlü olan gençler ve Kürt vatandaşlar dün saat 13:00’te Lokmacı Barikatı’nda toplanarak Ankara’da 10 Ekim günü meydana gelen bombalı saldırı olayını kınadı, “Erdoğan İstenmiyorsun” dedi.

Eylemde yalnızca Rumca açıklama yapan gençler, ‘Su Temin Projesi’nin açılışını yapmak için Kuzey Kıbrıs’a gelen Erdoğan’ı eleştirdi. Daha sonra Güney Kıbrıs’ta yaşayan Kürtlerden Kemal Yılmaz, bir konuşma yaptı. Yılmaz, Türkiye’de demokrasi güçlerinin gerçekleştirdiği barış yürüyüşünde meydana gelen bombalı eylemlerde, barış savunucularını engelleyen faşist zihniyeti kınadıklarını dile getirdi.

“Yaşasın halkların kardeşliği”

Barış savunucularını sonuna kadar destekleyeceklerini söyleyen Yılmaz, Türkiye’de meydana gelen barış, özgürlük ve demokrasiye karşı seçimlere yönelik saldırıları protesto ettiklerini aktaran Yılmaz, “Türkiye’de gelişen faşist, diktatör rejimi lanetliyor ve kınıyoruz. Biz demokrasi ve barış insanı olarak bütün halkların bir arada yaşayacağı bir zemin istiyoruz” dedi. Kemal Yılmaz, şunları söyledi: “Türkiye’de bir seçim atmosferi var. 7 Haziran’da da bir seçim oldu ve seçime 2-3 gün kala barış mitingine bomba koydular. Bizim bütün dileğimiz bir daha böyle olayların yaşanmamasıdır. O bombayı halk mitinglerine koyanları şiddetle lanetliyoruz. 100’e yakın şehitlerimizi saygıyla anıyoruz, onların mücadelesine sonuna kadar layık kalacağız. Barış ve demokrasi amacına ulaşana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

Açıklamanın ardından eyleme katılan Kürtler, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Kahrolsun Faşizm” sloganları atarak Lokmacı’dan ayrıldılar.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.