1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERDOĞAN: “ KKTC, TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖVÜNÇ KAYNAĞIDIR”
ERDOĞAN: “ KKTC, TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖVÜNÇ KAYNAĞIDIR”

ERDOĞAN: “ KKTC, TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖVÜNÇ KAYNAĞIDIR”

Erdoğan, KKTC’nin kendi ayakları üzerinde güvenle durabilmesi, kalkınması ve gelişmesinin, Anavatan ve garantör ülke olarak Türkiye’nin temel önceliği olduğunu bildirdi.

A+A-

“ANAVATAN TÜRKİYE HER KOŞULDA DOĞU AKDENİZ BÖLGESİNDE BARIŞ, GÜVENLİK, İSTİKRAR VE REFAHIN HAKİM KILINMASI İÇİN KIBRIS TÜRKÜNÜN BÖLGEDEKİ DOĞAL KAYNAKLAR DAHİL HER ALANDA MEŞRU HAK VE MENFAATLERİNİN KORUNMASINI TEMİNEN KIBRIS TÜRK HALKININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye hükümetinin, Kıbrıslı Türklerin yarınlarından asla endişe duymamalarını sağlayacak, refah, üreten, sağlıklı ve dinamik bir ekonomik altyapıya kavuşturulması yönünde atılan adımlara her zaman tam destek vermeye devam edeceğini belirterek, KKTC’nin kendi ayakları üzerinde güvenle durabilmesi, kalkınması ve gelişmesinin, Anavatan ve garantör ülke olarak Türkiye’nin temel önceliği olduğunu bildirdi.

Erdoğan, 50. yılını dolduran Kıbrıs sorununun bir an önce adanın ortak sahibi olan Kıbrıs Türk halkını ve onun eşit statüsünü güvence altına alacak bir anlaşmayla sonuçlanmasının müşterek hedefleri olduğunu belirterek, bu çerçevede Anavatan Türkiye’nin her koşulda Doğu Akdeniz bölgesinde barış, güvenlik, istikrar ve refahın hakim kılınması için Kıbrıs Türkünün bölgedeki doğal kaynaklar dahil her alanda meşru hak ve menfaatlerinin korunmasını teminen Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin ilanının 30’uncu yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na kutlama mesajı gönderdi.

Erdoğan, KKTC’nin ilanının 30’uncu yıldönümü vesilesiyle Eroğlu ve Kıbrıs Türk halkını şahsı ve hükümeti adına gönülden kutlayarak, Eroğlu’na, kendisine gönderdiği nazik davet için içtenlikle teşekkür etti.

Türkiye hükümetini temsilen törenlere Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın katıldığını ve bu anlamlı yıldönümünde Kıbrıslı Türklerin coşkusunu paylaşacağını ifade eden Erdoğan, “KKTC, çoğulcu demokrasisi, yerleşmiş değerleri ve kurumlarıyla kaydettiği başarılarla tüm Türk milleti için övünç kaynağıdır” dedi.

Erdoğan, Türkiye hükümetinin, Kıbrıslı Türk kardeşlerinin yarınlarından asla endişe duymamalarını sağlayacak, refah üreten sağlıklı ve dinamik bir ekonomik altyapıya kavuşturulması yönünde atılan adımlara her zaman tam destek vermeye devam edeceğini belirterek, KKTC’nin kendi ayakları üzerinde güvenle durabilmesi, kalkınması ve gelişmesinin, Anavatan ve garantör ülke olarak Türkiye’nin temel önceliği olduğuna vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk halkının Doğu Akdeniz’in barış ve istikrarına katkı sağlayacak adil ve kalıcı çözüm yönünde güçlü bir iradeyi somut örneklerle her defasında Kanıtladığını ve bu yolda muhataplarının her zaman bir adım önünde olduğunu ifade eden Erdoğan, 50. yılını dolduran Kıbrıs sorununun bir an önce adanın ortak sahibi olan Kıbrıs Türk halkını ve onun eşit statüsünü güvence altına alacak bir anlaşmayla sonuçlanmasının müşterek hedefleri olduğunu  vurguladı.

Erdoğan, bu çerçevede Anavatan Türkiye’nin her koşulda Doğu Akdeniz bölgesinde barış, güvenlik, istikrar ve refahın hakim kılınması için Kıbrıs Türkünün bölgedeki doğal kaynaklar dahil her alanda meşru hak ve menfaatlerinin korunmasını teminen Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Türkiye Başbakanı Erdoğan, bu onurlu günde Kıbrıs Türk halkının gurur ve mutluluğunu içtenlikle paylaştıklarını belirterek, bu duygularla Cumhuriyet Bayramını kutladı, KKTC’nin refah ve mutluluk içinde nice yıldönümlerini idrak edeceğine inanç belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.