1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERDOĞAN’IN 'KIBRIS DİYE BİR ÜLKE YOK' AÇIKLAMASI CEVAP KABUL EDİLDİ
ERDOĞAN’IN 'KIBRIS DİYE BİR ÜLKE YOK' AÇIKLAMASI CEVAP KABUL EDİLDİ

ERDOĞAN’IN 'KIBRIS DİYE BİR ÜLKE YOK' AÇIKLAMASI CEVAP KABUL EDİLDİ

BAĞIŞ VE ÇİÇEĞİN ERKEN AYRILMASI, DAVUTOĞLU’NUN KATILMAMASI ERDAOĞAN’IN KIBRIS DİYE BİR ÜLKE YOK AÇIKLAMASINA KARMA KOMİTE’NİN KINAMASINA CEVAP OLARAK ALGILANDI

A+A-

Ankara’da düzenlenen Türkiye-AB Karma Parlamento Komitesi toplantısında Türkiye’nin Avrupa Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek’in konuşmalarını yaptıktan hemen sonra ayrılması, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ise toplantıya hiç katılmayacağının açıklanması, Rum Avrupa milletvekillerini rahatsız etti.

Gazeteler Çiçek ve Bağış’ın, Karma Komite toplantısını, yerel seçimlerle ilgili kampanya çerçevesindeki yükümlülüklerini gerekçe göstererek terk etmelerinin, Karma Komite’nin, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs diye bir ülke yok açıklamasını kınadığı mektubuna cevap olarak algılandığını belirttiler. Toplantıda Çiçek ve Bağış’ın yaptığı kısa konuşmalara yer veren gazeteler haberlerini şu başlıklarla okurlarına aktardılar:

Politis “Çiçek ve Bağış Konuşup Gitti, Davutoğlu Görünmedi... Ankara’da Soğuk... Bağış ve Çiçek’in Ayrılması, Ahmet Davutoğlu’nun Katılımını İptal Etmesi AB-Türkiye Karma Parlamento Komitesi’nde Olumsuz Yorumlara Sebep Oldu”

Simerini “Karma Parlamento Komitesi Çalışmalarını Hiçe Saydılar... Onlara Sırt Çevirdiler... Füle Gelmedi, Davutoğlu Gelmedi, Bağış, Demirkıran ve Çiçek Yerel Seçimlerle İlgili Parti İçi Prosedürlere Katılmak İçin Alelacele Ayrıldı... Avrupa Milletvekilleri: Türk Yetkililerin Aşağılayıcı Tavrıyla Hakarete Uğradı”

Haravgi “Hiçbir Avrupa Devletinin Garantilere İhtiyacı Yoktur...  Bağış ve Çiçek Ayrılarak Avrupa Milletvekillerini Hiçe Saydı”

Alithia “Türkiye Avrupa Birliği’ni Kışkırtıyor... Çiçek Ve Bağış’ın Ankara’da Toplanan Türkiye-AB karma Parlamento Komitesi Toplantısından Ayrılma Kararı Tepki Yarattı”

Fileleftheros “Türkiye: Söyleyeceklerini Söyleyip Gittiler... Avrupa Milletvekillerinin Türk Yetkililerinin Tavrıyla İlgili Tepkileri”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.