1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERHÜRMAN’DAN İSTİFA SİNYALİ
ERHÜRMAN’DAN İSTİFA SİNYALİ

ERHÜRMAN’DAN İSTİFA SİNYALİ

Hayal kırıklığına uğradığını ve

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekili Tufan Erhürman, birçok yasa çalışması yaptığını ancak gördüğü tepkiler karşısında şaşırdığını söyledi.

Erhürman, aldığı tepkilere atıfta bulunarak demokrasi gereği milletvekilliği vekaletini gözden geçireceğini söyledi.

KIBRIS TV’de Hasan Hastürer’in sunduğu “Hasan Hastürer ile Bugün” programında konuşan Erhürman, tepkisini kısa sürede ortaya koyacağını açıkladı.

“Özel Hayatın Gizliliğinin Korunması Yasası” hakkında aldığı tepkiler karşısında hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Erhürman, şöyle konuştu:

“Demokrasi şunu gerektirir. Milletvekili denilen kişi milletin vekilidir. Asalet millette, vekalet vekildedir. Eğer vekil kendi yaptığının doğru olduğunu zannediyorsa, ama millet ona ‘sen doğru yapmıyorsun. Beni vekil olarak temsil etmiyorsun’ mesajını güçlü şekilde vermeye başladıysa, demokrasi gereği vekil, vekaletini gözden geçirmelidir. Duyduğum eleştiriler karşısında kendimin de vekaletimi sorgulamam gerektiğine inanıyorum. Temsil etmediğim bir kesimi, temsil etme iddiası benim için zûldur.”
 
Tepkilere şaşırdı

Tufan Erhürman, Anayasa, Siyasi Partiler Yasası, Seçim Halk Oylaması Yasası ile ilgili yaptığı çalışmalara dikkat çekerek, taslakların başbakanlıkta beklediğini söyledi.

Polis Yasası ve Amme Hizmeti Komisyonu’nun yapısının değişmesiyle ilgili hazırladığı yasa taslağının da başbakanlığa iletildiğini ifade eden Erhürman, Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu’nda değişiklik önerisi sunduğunu ve meclisten geçtiğini belirtti.

Erhürman, İyi İdare Yasası, Ceza Yasası, Bilgi Edinme Değişiklik Yasası, Özel Hayatın Gizliliği Yasası’nın da meclisten geçtiğini söyledi.

Yapılandırma Yasası, Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu, İyi İdare Yasasıyla ilgili birçok kesimden eleştiri aldığını ifade eden Erhürman, özellikle kamu görevlilerinden aldığı tepkilere şaşırdığını belirtti.

Tufan Erhürman, 30 gün içerisinde itiraz etme hakkı tanınmasının kamu görevlileri tarafından yeterli bulunmadığının kendisine sert dille iletildiğini söyledi. Erhürman, bu hükmün 1985 tarihli Anayasa’nın 76. maddesinde yer aldığını anımsattı.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.