1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERHÜRMAN'DAN YAKIT ZAMLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA...
ERHÜRMAN'DAN YAKIT ZAMLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA...

ERHÜRMAN'DAN YAKIT ZAMLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA...

Erhürman, akaryakıt zamları konusunda yeni formüller üzerinde çalışacağız

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Tufan Erhürman haftalık olağan görüşme çerçevesinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığındaki görüşme 1 saat sürdü.

Görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan Başbakan Erhürman, Cumhurbaşkanı Akıncı ile Kıbrıs ve ekonomideki son gelişmeleri ele aldıklarını ifade etti…

Başbakan Erhürman, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın BM Genel Sekreteri’nin atadığı Jane Holl Lute’un gelişi öncesinde yaşanan gelişmeleri kendisine aktardığını ifade etti…

Başbakan Erhürman, yapılan görüş alışverişini hükümet ortaklarına aktaracağını ve Lute’un gelişi öncesinde görüş alışverişinde bulunmak üzere yeniden Cumhurbaşkanı ile biraraya geleceklerini kaydetti…

Cumhurbaşkanı Akıncı’ya son günlerde yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili hükümetin yaptığı çalışmaları aktardıklarını ve çalışmalarının süreceğini ifade etti…

Başbakan Tufan Erhürman, gazetecilerin kabloyla elektirik konusundaki sorularını da yanıtladı.

Erhürman, bu konuda hükümetin duruşunun net olduğunu belirterek, “biz hükümet olarak zaten Sayın Erdoğanın ziyaretinde kabloyla elektrik konusunu tekrardan gündeme getirdik. Yani Hükümet olarak biz Enterkonnekte meselesine nasıl yaklaştığımızı sürekli dillendiriyoruz.” Diye konuştu.

Tufan Erhürman, hangi seviyede olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan tüm görüşmelerde bu konuyu gündeme getirdiklerini ve hükümetin bu konuyla ilgili bir sıkıntısının zaten olmadığını söyledi.

Erhürman, sorunlara çare üretebilecek, çerçevesi belli olan ve tüketiciye daha ucuza elektrik ulaştırılabilecek koşullarda, Türkiye Cumhuriyeti üzerinden enterkonnekte olamyı istediklerini yineledi.

“Ama, bunun gerçekleşeceği süre, finans kaynağı ne olacak? Türketiciye gerçekten ucuz gidecek mi? Bunların görüşülmesi gerekiyor. Ama o noktaya kadar da… fuel oil kullanıyoruz. Bunun ne kadar dışarıya bağımlı birşey olduğu ve dövizden etkilendiği herkesin malumu” diye konuştu.

Akaryakıt zamları konusuna da değinen Başbakan, hükümetin sürekli zam yapmak gibi bir düşüncesinin olmadığını, ancak dövizin Türk Lirası karşısındaki değerinin de sürekli arttığını belirtti.

Erhürman, “Bu da bizi düşündürüyor. Bunlar rutin olarak yapılan fiyat ayarlamalarıdır. Hükümet hiçbirşey yapmadı diyorlar ama, herkes de neler yaptığımızı biliyor aslında.” Dedi.

Bugün öğleden sonra Sanayi Odası ve Ticaret odası başkanlarıyla tekrar görüşeceğini ifade eden Başbakan, görüş alışverişinde bulunarak, alternatif önerilerine açık olduklarını kaydetti.

Başbakan Tufan Erhürman, içinde bulunulan sıkıntılı durumdan çıkabilmek için çözümler üretmek için görüşmelerinin süreceğini ve Pazartesine kadar yeni bir takım formüller üzerinde çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.