1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERK: "EKONOMİK PROGRAM KONUSUNDA HAKLI ÇIKTIK"
ERK: "EKONOMİK PROGRAM KONUSUNDA HAKLI ÇIKTIK"

ERK: "EKONOMİK PROGRAM KONUSUNDA HAKLI ÇIKTIK"

Erk: "Ekonomik Program konusunda haklı çıktık"

A+A-

Ekonomik Program olarak adlandırılmasına rağmen, bir ekonomik programın değil de mali programın söz konusu olduğunu belirten Erk, mevcut programın gelir artırıcı olmak yerine gider azaltan bir amaç taşıdığını anlattı.

Erk, Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetince imzalandığı zaman ekonomik programı alım gücünü düşürerek pazarı daraltacağını söyleyerek eleştirdiklerini anımsattı ve haklı çıktıklarını ekledi.

Seçim propagandası sırasında Ekonomik Programı revize edeceklerini söylediklerini de hatırlatan Erk, programı ekonomiyi tetikleyecek bir hale getirmeyi vaat ettiklerini aktardı.

Hazırlanan mutabakat metni ile ekonomiyi tetikleyecek acil önlemlerin alınacağını ifade eden Erk, “Ek protokolde iyi olan bir diğer şey de bunu bizim yapıyor olmamızdır” dedi.

Kutlay Erk, kısa ve orta vadeli tedbirlerin yanı sıra uzun vadeli tedbirlerin 2015 sonrasına sarkabileceğine işaret ederek, onların da sonraki ekonomik programın ana unsurları haline geleceğini anlattı.

Erk, “Yani sonraki programı yapmak da bize düşecek, bu son derece iyi bir durum” dedi.

Mutabakatta enerji konusunun da değerlendirildiğini anlatan Erk, KIB-TEK’in yeniden yapılandırılması için çalışma yapılacağını söyledi.

Erk, enerji konusunda yapılacak çalışmaların Mayıs 2015’te değerlendirilerek bir durum tespiti ile sonrasının şekilleneceğini kaydetti.

“Biz ödevimizi, sorumluluğumuzu yerine getirdik” diyen Erk, ekonomiyi tetikleyecek tedbirlerin konunun tüm taraflarıyla birlikte alınacağını vurguladı.

Kutlay Erk, “Bizim için önemli bir belgedir. Söylediklerimizin ilk aşamasını gerçekleştirdik” dedi.

Ekonomik programa ilişkin eleştirilerinin büyük ölçüde giderildiğini ifade eden Erk, esas hastalık olarak nitelediği satın alma gücünün azalmasını terse çevirmek için çalışma yapılacağını aktardı.

Ekonomik programa ilişkin mutabakat zaptının Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından imzalandığını açıklayan Erk, Türkiye kanadından da Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından imzalanacağını söyledi.

Brtk

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.