1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERK: “HEDEFİMİZ BRT’Yİ ÇAĞDAŞ VE KALİTELİ BİR ŞEKİLDE YAŞATMAK”
ERK: “HEDEFİMİZ BRT’Yİ ÇAĞDAŞ VE KALİTELİ BİR ŞEKİLDE YAŞATMAK”

ERK: “HEDEFİMİZ BRT’Yİ ÇAĞDAŞ VE KALİTELİ BİR ŞEKİLDE YAŞATMAK”

Erk, hükümetin büyük ortağı olarak; BRT’yi çağdaş ve kaliteli bir şekilde yaşatmak, çalışanlarının da huzur, iş barışı ve gelecek güvencesi içinde olmasını sağlamak için hükümete, cesaretlendirici çalışmalarla katkı koyacaklarını söyledi.

A+A-

ERK: “HEDEFİMİZ BRT’Yİ ÇAĞDAŞ VE KALİTELİ BİR ŞEKİLDE YAŞATMAK”  

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, hükümetin büyük ortağı olarak; BRT’yi çağdaş ve kaliteli bir şekilde yaşatmak, çalışanlarının da huzur, iş barışı ve gelecek güvencesi içinde olmasını sağlamak için hükümete, cesaretlendirici çalışmalarla katkı koyacaklarını söyledi.

Erk, BRT’de çağdaş bir yasaya ve kadrolara ihtiyaç duyulduğunu, aksi halde 5 yıl içinde kadroluların emekli çıkmasıyla BRT’de sadece sözleşmelilerin kalacağını ifade ederek, BRT’deki mali ve yönetimsel sorunların çözümlenmesi ve yeni yasasının çıkarılması gerekliliğine işaret etti.

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı başkanlığındaki heyet, bugün, CTP-BG’yi ziyaret ederek, genel sekreter Kutlay Erk ile görüştü ve BRT’de yaşanan sıkıntılar ile taleplerini iletti. 

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı, çalışanlar ve sendika olarak tek taleplerinin çalışanların haklarını almak olduğunu, başka bir taleplerinin bulunmadığını belirterek, kadroları açılmayan ve terfileri yapılamayan BRT’nin 21 yıldır yenilenmeyen Yasası’nın, yenilenmesini talep etti.

Sakallı, BRT’de tek sorunun toplu iş sözleşmesi olmadığını, çalışanların güvencesiz çalıştırıldığını, kadroların açılamadığını ve terfilerin yapılamadığını anlatarak, siyasilerden artık söz değil, BRT’nin yasasının geçirilmesini beklediklerini kaydetti.

Salih Sakallı, BRT’de işe gelmeden para alanın bulunmadığını da ifade ederek, bu konuda sorumluluğun yönetimde olduğunu vurguladı.

ERK

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk de, BRT’nin Kıbrıs Türk halkının en önemli kuruluşlarından biri olduğunu, Kıbrıs Türk halkının 1963’ten sonra ilk başarı hikayelerinden biri olduğuna vurgu yaparak, BRT’de yaşanan mali ve idari sıkıntıların giderilmesini, çalışanların huzur ve iş barışı içinde çalışmasını istediklerini kaydetti.

Erk, toplu iş sözleşmesi ile ilgili sıkıntılar yaşandığını da anımsatarak, Bay-Sen ile yapacakları görüşmede BRT’de yaşanan tüm sıkıntıları görüşeceklerini ve çözüm bulma yolunda katkı koymaya çalışacaklarını söyledi.

CTP-BG olarak her zaman sorunlarla yüzleşmeyi ve çözümlenmesi için katkı koymayı bildiklerini, sorunlarla yüzleşecek cesarette olduklarını ifade eden Erk, 21 yıldır BRT yasasının yapılmadığını, çalışanlarının kadrosuz olduğunu ve huzursuz iş güvencesiz çalıştıklarını, kadroluların 5 yıl içinde emekli çıkmasıyla da kurumda sadece sözleşmelilerin kalacağına dikkat çekti.

Erk, BRT’de yasa, toplu iş sözleşmesi, çalışma saatleri, vardiya, işe gelmeden para alanlar ve bunun yanında mali ve idari sıkıntıların bulunduğunu belirterek, hedeflerinin BRT’yi kaliteli yaşatıp, çalışanlara huzur ve iş güvencesi getirmek olduğunu söyledi.

CTP olarak hükümetten bu konulara eğilmesini beklediklerini, kendilerinin de bu yönde çalışmalar yaparak hükümete cesaretlendirici destekler vereceklerini ifade eden Erk, yasa konusunun çözümlenmesi gerektiğini kaydetti.

Erk, BRT’deki sıkıntıların aşılması için çalışacaklarını, sendika ile görüş alışverişinde bulunacaklarını belirterek, CTP olarak çözüm yönünde katkı koyacaklarını söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.