1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ERKEN FEDERAL ÇÖZÜM ESAS HEDEFİMİZDİR’’
“ERKEN FEDERAL ÇÖZÜM ESAS HEDEFİMİZDİR’’

“ERKEN FEDERAL ÇÖZÜM ESAS HEDEFİMİZDİR’’

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, “Erken federal çözüm esas hedefimizdir. Ancak emperyalist güçlerin çözüm adına yeni bir plan dayatmasına karşıyız” dedi.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, “Erken federal çözüm esas hedefimizdir. Ancak emperyalist güçlerin çözüm adına yeni bir plan dayatmasına karşıyız” dedi.

Korkmazhan yazılı açıklamasında, Kıbrıs sorununda yoğun bir döneme girildiğini, her iki liderin de BM Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde bulundukları New York’ta önemli temaslar gerçekleştirdiklerini ve başta ABD olmak üzere batılı devletlerin Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına doğrudan müdahil olmaya hazırlandıklarını kaydetti.

ABD ve diğer emperyalist güçlerin Kıbrıs sorununun mimarları olduğunu, hedeflerinin Kıbrıs’ta iki ayrı devlete dayalı konfederal bir yapı oluşturmak ve Kıbrıslılar arasındaki çelişkileri deşerek çıkarlarını korumak olduğunu savunan Korkmazhan, ekim ayında başlaması beklenen müzakerelerle, ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarında da belirtildiği gibi federal çözüm zeminine ve bugüne kadar üzerinde anlaşılan konulara saygı gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Olası çözüm planının “Kıbrıslılar tarafında Kıbrıs için” anlayışı ile hazırlanması gerektiğini, bunun için cesaret ve irade sahibi olmanın yeterli olacağını belirten Korkmazhan, “ABD ve diğer emperyalist güçler Kıbrıs’ı yeniden birleştirecek ve Kıbrıslıların çıkarına olacak bir çözüm peşinde değillerdir. Onları ilgilendiren ‘Kıbrıs’ı batmayan bir uçak gemisi’ olarak kullanmaya devam etmeleri ve petrol, doğal gaz gibi doğal zenginliklerimizi kendi çıkarlarına kullanmalarıdır. Son dönemde Kıbrıs sorununa ilgilerinin artmasının nedeni Kıbrıs petrol ve doğal gazını kontrol altında tutmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Maraş konusundaki tavrının da kabul edilemez olduğunu kaydeden Korkmazhan, “Maraş ve Mağusa Limanı’nın açılmasını reddetmek, erken çözümün önüne taş koymaktır” diye ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.