1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “EROĞLU ANAYASAL SUÇ İŞLEDİ”
“EROĞLU ANAYASAL SUÇ İŞLEDİ”

“EROĞLU ANAYASAL SUÇ İŞLEDİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun “yasadışı faaliyetlerine” rağmen partinin gücünü koruduğunu savunan İrsen Küçük, Eroğlu’nu dinleyenlere sert çıktı:

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun “yasadışı faaliyetlerine” rağmen partinin gücünü koruduğunu savunan İrsen Küçük, Eroğlu’nu dinleyenlere sert çıktı:

Ulusal Birlik Parti (UBP) Genel Başkanı İrsen Küçük, siyasi kariyerini perde gerisinde partiye destek vererek sürdüreceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun “yasadışı faaliyetlerine” rağmen partinin gücünü koruduğunu savunan Küçük, “Eroğlu’nu dinleyenler boyunun ölücüsünü aldı” şeklinde konuştu. Kendisinin genel başkanlığa aday olmayacağını ancak gönlünde bir isim değil, bir şekil olduğunu dile getiren Küçük genel başkanlığa aday olacak ismin güçlü bir isim olması gerektiğini söyledi. Küçük, iki kurultay geçirdiklerini, sorunlar yaşadıklarını belirterek partililere tek aday üzerinde anlaşmaları tavsiyesinde bulunduğunu kaydetti. Küçük, tüm İslam âlemi ve Kıbrıs Türk Halkı’nın şeker bayramını kutladı.
“ERKEN KURULTAY ÖNERDİLER”
Star Kıbrıs’a açıklamalarda bulunan İrsen Küçük, geriye kalan siyasi yaşamını nasıl sürdüreceğine dair planlarını açıkladı. Genel Başkanlığa aday olmayacağını dile getiren Küçük, “Yönetim kuruluna istifa edeceğimi söylediğimde bana istifa etmem durumunda olağanüstü kurultaya gitmek gerektiğini söylediler. Benim direk istifam olağanüstü kurultaya götüreceği için onlar bana erken kurultay önerisinde bulundular. Kurultaya giden süreç içerisinde ise partiyi toparlamayı tavsiye ettiler. Ben de 26 Ekim 2014 tarihini öneri olarak sundum. Tavsiye oybirliği ile onaylandı” şeklinde konuştu.
“PERDE GERİSİNDE UBP İÇİN ÇALIŞACAĞIM”
Kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını dile getiren Küçük, “Kesin ve kati olarak genel başkanlığa aday olmayacağım. Ama partimden de kopmayacağım. Bazı eski partililer gibi UBP’nin küçülmesi ve güçsüzleşmesi için değil daha da iyi yerlere gelmesi için uğraşacağım. UBP’nin ileride daha da güçlü bir parti olması için geri planda elimden geleni yapacağım” dedi.
***
“EROĞLU ANAYASAL SUÇ İŞLEDİ”
Ulusal Birlik Parti’nin hem muhalefette hem iktidar da hem de koalisyon ortaklığında en güçlü bir şekilde halka hizmet edebilecek bir parti olduğunu dile getiren Küçük, “UBP her ortamda güçlenmesini iyi bilir” ifadesini kullandı. Son seçimde oy kaybı yaşadıklarını belirten Küçük sözlerini şöyle sürdürdü: “Eroğlu anayasal suç işleyerek araziye, sokağa çıkıp müdahale etti. Pazar günü dahi tek tek delegeleri arayıp yönlendirmeye çalıştı. Sarayı karargâh olarak kullandı. Zaten onu dinleyip hareket edenler Demokrat Parti’nin oylarını yükseltti. Boylarının ölçüsünü aldı. Bunlara rağmen UBP tabanı bana oy verdi. Parti Eroğlu’nun çalışmalarına rağmen gücünü korudu.”
“BENDEN SONRA GÜÇLÜ BİRİ GELMELİ”
Kendisinin genel başkanlığa aday olmayacağını ancak gönlünde bir isim değil bir şekil olduğunu dile getiren Küçük genel başkanlığa aday olacak ismin güçlü bir isim olması gerektiğini söyledi. Küçük, “Aklımda bir isim yok ancak bir şekil var. Partinin başına benden sonra gelecek ismin hem güçlü hem de deneyimli olması gerekir. Bu gemiyi yürütecek, bu zorlu süreçte partiyi bir arada tutacak bir kişi olması beni sevindirir” dedi.
“TEK ADAY OLMALI”
Küçük, partililere kurultayda tek aday çıkarmaları konusunda telkinde bulunduğunu ifade ederek nedenlerini şöyle açıkladı: “İki kurultay geçirdik. Eroğlu’nun da müdahalesiyle parti zorlu bir süreçten geçti. Bu yaşananların bir kez daha yaşamasını istemeyiz. Bu nedenle bir telkinim var; tek aday üzerinde birleşin, bu kurultayda bir gerginlik yaşanmasın. Her şey normale döndüğünde o zaman birden fazla aday çıkarsın ama bu kurultayda tek adayı tavsiye ederim” şeklinde parti tabanına öneride bulundum.”
“PARTİM BANA İHANET ETMEDİ”
UBP tabanından ihanete uğramadığını savunan Küçük, dıştan yönetilen bir organizasyonun kurbanı olduğunu dile getirdi. Küçük, “İhanete uğradığımı düşünmüyorum. Parti içerisinden bir ihanet değil, parti dışından kaynaklanan organize bir hareket oldu. UBP tabanı bu sabah bayramlaşmaya katılmakla bana bağlılığını gösterdi” şeklinde konuştu. Tüm İslam âlemi ve Kıbrıs Türk Halkı’nın şeker bayramını kutlayan Küçük, bayramın kırgınlıkların bitmesine halkın daha da kaynaşmasına vesile olmasını diledi.

Starkıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.