1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU, BIDEN’LA GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ
EROĞLU, BIDEN’LA GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

EROĞLU, BIDEN’LA GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yararlı bir görüşme yaptıklarını, Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini aktardığını belirterek, Biden’a Kıbrıs sorununun çözümüne ivme kazandırılması için yardım beklentilerini ifade ettiklerini

A+A-

“KIBRIS SORUNU BM’NİN 50 YILDIR ÇÖZÜMLENMEYEN SORUNLAR LİSTESİNDEN ÇIKMALI”

“SORUNUN ÇÖZÜMÜNE İVME KAZANDIRILMASI İÇİN YARDIMLARINI BEKLEDİĞİMİZİ İFADE ETTİK”

“MARAŞ GÜNDEME GELMEDİ, BIDEN MARAŞ’LA İLGİLİ HERHANGİ BİRŞEY TELAFFUZ ETMEDİ”

 Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yararlı bir görüşme yaptıklarını, Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini aktardığını belirterek, Biden’a Kıbrıs sorununun çözümüne ivme kazandırılması için yardım beklentilerini ifade ettiklerini söyledi.

Eroğlu, 50 yıldır BM’nin çözümlenmeyen sorunlar listesinde yer alan Kıbrıs sorununun artık BM Genel Sekreteri’nin, Güvenlik Konseyi’nin, çözümlenmeyen sorunlar listesinden çıkmasını istediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Biden ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs Türk tarafının erken ve hakça bir çözüme destek verdiğini ve böyle bir anlaşmaya imza koymaya hazır olduğunu ifade etti.

Biden ile görüşmesini “çok samimi” diye niteleyen Eroğlu, Biden’in ziyaretinin adadaki çözüm çabalarına katkı sağlamasını diledi. Eroğlu, Biden’ın adaya gelişinde yaptığı açıklama gibi, kendilerine de çantasında bir çözüm paketiyle gelmediğini, anlaşmayı Kıbrıs’taki tarafların bulacağını söylediğini ancak çözüme yardıma hazır olduğunu da ifade ettiğini bildirdi.

Görüşmelerinde Maraş konusunun gündeme gelmediğini, Biden’ın Maraş’la ilgili bir şey telaffuz etmediğini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, doğal gaz konusunun ise gündeme geldiğini, tüm dünyanın Kıbrıs Türk halkının da doğal gazda hakkı olduğunu zaten teslim ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, AİHM’in Türkiye aleyhine verdiği tazminat kararı konusunun da Biden’la görüşmesinde gündeme gelmediğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’ni de adaya geleceğini ama zamanını söylemeyeceğini kaydeden Eroğlu, petrol yüzünden dünyada çok savaşlar çıktığını; Akdeniz’in ise savaş değil dostluk denizi olmasını istediklerini kaydetti.

“Umarım daha da yoğun çalışma fırsatımız olur. Ben bu akşamki yemekli toplantıya ümitle ve yapıcı bir anlayışla katılacağım” diyen Eroğlu, Biden’a teşekkür etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.