1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU, HALK DANSLAR FEDERASYONU HEYETİNİ KABUL ETTİ
EROĞLU, HALK DANSLAR FEDERASYONU HEYETİNİ KABUL ETTİ

EROĞLU, HALK DANSLAR FEDERASYONU HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Özlem Kadirağa başkanlığındaki Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu yeni yönetim kurulunu kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Özlem Kadirağa başkanlığındaki Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu yeni yönetim kurulunu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığında saat 14.30’da gerçekleşen kabulde konuşan Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, federasyonun 4. olağan genel kurulunda oluşan yeni yönetimle bir nezaket ziyareti gerçekleştirmek istediklerini söyledi ve federasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İzolasyondan en az etkilenen kesim olan halk danslarına bu yıl bütçeden yüzde 0.1 gibi bir katkı payı ayrıldığını kaydeden Kadirağa, devlet ve hükümet yetkililerinden bu payın artırılmasını istediklerini söyledi.

Uçak bileti fiyatlarında, havaalanlarında bagaj ağırlıkları konusunda ve Avrupa’ya bazı ülkelere vize almada yaşanan sıkıntıları da dile getiren Kadirağa, bu sıkıntıların giderilmesi ve verilecek desteklerin halk danslarının daha ileriye gitmesini sağlayacağını belirtti.

EROĞLU: “AMBARGOYU AŞAN BİR FEDERASYON”

Cumhurbaşkanı Eroğlu da, federasyonun yeni yönetimine başarı dileyerek, geçlerin dış dünyaya açılımının ve KKTC bayrağını dalgalandırmasının onur verici olduğunu söyledi.

Halk Dansları Federasyonu’nun zaman zaman bazı ülkelerde Rum engeline takılsa da, ambargoyu aşan bir federasyon olduğunu kaydeden Eroğlu, ülke çocuklarının yabancı çocuklarla bir araya gelmesinin önemine işaret etti ve hükümetin halk danslarına ayrılan bütçe konusunda cimri davranmasının doğru olmadığını kaydetti.

Yurtdışı etkinlikleri için tüm masrafların federasyonun ve ailelerin üzerine bırakılmaması gerektiğini söyleyen Eroğlu, ülke gençlerinin dış temasları ve bir ülkeyi temsil etme duygusunun her türlü zevkin üzerinde olduğunu ifade etti.

Çocukluğundan beri halk danslarını takip etiğini belirten Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı olarak yardımcı olabilecekleri konulara yardımcı olmaya ve başka çevreleri de konunun içine sokmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.