1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU İLE DOWNER’İN GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI
EROĞLU İLE  DOWNER’İN GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI

EROĞLU İLE DOWNER’İN GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

A+A-

“DOWNER: “GÜZEL BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİK...ŞİMDİ ARTIK LİDERLERİN SONRAKİ ADIMLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPMALARI GEREKİYOR”

“BM NEW YORK’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN GÖRÜŞMELERİN OLDUKÇA YARARLI GEÇTİĞİ  GÖRÜŞÜNDE”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.30’da başlayan görüşmeye, Downer oldukça kalabalık bir heyetle katılırken Eroğlu’na ise Özel Temsilcisi ve Sözcü Osman Ertuğ, Müsteşarı Hasan Güngör ile müzakere heyetinden Serden Hoca, Oğuzhan Hasipoğlu, Gülfem Veziroğlu Sevgili ve Güneş Onar eşlik etti.

Görüşme sonrasında basına kısa bir açıklama yapan Downer, Eroğlu’yla güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti ve Eroğlu’nun ardından Rum Yönetimi Başkanı Anastasiades ile bir araya geleceğini belirtti.

“BM NEW YORK’TAKİ GÖRÜŞMELERİN OLDUKÇA YARARLI GEÇTİĞİ  GÖRÜŞÜNDE”

Bu görüşmelerle, Liderlerin New York ziyaretleriyle ilgili değerlendirmelerini dinleme şansı bulduğunu ifade eden Downer, BM’nin, New York’da gerçekleştirilen görüşmelerin oldukça yararlı geçtiği  görüşünde olduğunu kaydetti.

Downer, şimdi artık Liderlerin sonraki adımlarıyla ilgili çalışma yapmaları gerektiğini belirtti ve kendisinin de Liderlerin bu konuda neler söyleyeceğini duymakla ilgilendiğini ifade etti.

Ortak açıklama hazırlanmasının neden bu kadar uzun sürdüğüyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de Downer, New York’a gidilmesiyle Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Temsilcisi Osman  Ertuğ ile Rum Müzakerecisi Mavroyannis’in çalışmalarının bölünüp geciktiğini söyledi.

Downer, Ertuğ ile Mavroyannis’in üzerinde uzlaşacakları ortak bir metin hazırlayacaklarını, ancak bu soruyu onların daha iyi cevaplayabileceğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.