1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: “KRİTİK BİR HAFTA İÇİNDE BULUNUYORUZ”
EROĞLU: “KRİTİK BİR HAFTA İÇİNDE BULUNUYORUZ”

EROĞLU: “KRİTİK BİR HAFTA İÇİNDE BULUNUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ortak açıklama konusunda son önerilerini dün BM aracılığıyla Kıbrıs Rum tarafına ilettiklerini belirtti.

A+A-

EROĞLU: “KIBRIS KONUSUNUN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK OLARAK İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ HAFTA ÇOK KRİTİK BİR HAFTADIR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ortak açıklama konusunda son önerilerini dün BM aracılığıyla Kıbrıs Rum tarafına ilettiklerini, kabul görmemesi halinde iki aya yakın bir süredir devam eden ortak açıklama egzersizin artık son bulması gerektiğini söyledi.

Eroğlu, Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik kritik bir hafta içinde bulunulduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu aracılığıyla açıklama yapan Eroğlu, BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Downer ile yarın bir görüşme gerçekleştireceğini kaydetti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un müzakerelerin bırakıldığı yerden yeniden başlamasına yönelik net mesajlar verdiğini söyleyen Eroğlu, bu görüşe katıldığına vurgu yaptı.

Kıbrıs Rum tarafının, ortak açıklama konusunu müzakerelerin başlamasına bir ön şart haline getirdiğini belirten Eroğlu, Türk tarafının ortak bir açıklama yapılabilmesi için yapıcı ve uzlaşıya yönelik bir çok öneri sunduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Kıbrıs konusunun çözümüne yönelik olarak içinde bulunduğumuz hafta çok kritik bir haftadır. BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Sayın Downer adadadır ve yarın kendisiyle bir görüşme gerçekleştireceğim. Biliyorsunuz BM Genel Sekreteri Sayın Ban Ki-Moon müzakerelerin bırakıldığı yerden yeniden başlamasına yönelik oldukça net mesajlar vermiştir. Bizim kendisiyle hemfikir olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha tekrarlamak istiyorum.

Bilindiği gibi, Kıbrıs Rum tarafı ortak açıklama konusunu ortaya atarak bunu müzakerelerin başlamasına bir ön şart haline getirmiştir. Biz ortak bir açıklama yapılabilmesi için yapıcı ve uzlaşıya yönelik bir çok öneri verdik. Bu doğrultuda en son önerimizi de dün BM aracılığıyla Kıbrıs Rum tarafına ilettik. Bunun da kabul görmemesi halinde iki aya yakın bir süredir devam eden ortak açıklama egzersizin artık son bulması gerekmektedir.

Gelinen noktada boşa zaman kaybetmek istemiyoruz. Bu bir samimiyet testidir. Rum Lidere bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum, Sayın Downer’in de adada bulunduğu bu günlerde bu fırsattan yararlanarak masaya gelelim ve müzakerelere kalındığı yerden devam edelim. Ben bu nedenden dolayı önceden planladığım Londra ziyaretimi de iptal etmiş bulunmaktayım. Kıbrıs Türk tarafı masaya hemen oturmaya hazırdır ve en erken zamanda, 2014’ün ilk çeyreğinde bir çözüm bulunması konusunda samimidir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.