1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU VE LEFKOŞA DOSTLUK DERNEĞİ
EROĞLU VE LEFKOŞA DOSTLUK DERNEĞİ

EROĞLU VE LEFKOŞA DOSTLUK DERNEĞİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, artık her iki tarafın da anlaşma iradesini müzakere masasına taşıyarak, Kıbrıs sorununu çözümlendirmesi gerektiğini kaydetti;

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, artık her iki tarafın da anlaşma iradesini müzakere masasına taşıyarak, Kıbrıs sorununu çözümlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ali Kansu başkanlığındaki Lefkoşa Dostluk Derneği heyetini kabul etti.

KANSU

Lefkoşa Dostluk Derneği Başkanı Ali Kansu konuşmasında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na müzakerelerde destek belirterek, müzakere sürecinde başarılar diledi.

Bu yıl derneklerinin 1. yıldönümünü kutladıklarını ifade eden Kansu, Dernekleri hakkında Cumhurbaşkanı Eroğlu’na bilgi verdi.

Derneklerinin bu yılki “Dostluk Ödülü”nü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na vermeyi uygun gördüğünü ifade eden Kansu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na da uyan bir zamanda, ödülünü takdim edeceklerini kaydetti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, destek ve güvenlerinden dolayı Lefkoşa Dostluk Derneği’ne teşekkür etti.

Eroğlu, Kıbrıs meselesinin artık çözümlenme zamanının geldiğine işaret ederek, ancak, sorunun çözümlenmesi için iki tarafın da “sorunu çözmeye niyetli” olması gerektiğini vurguladı.

Geçmişte yapılan müzakereler sonucu ortaya çıkan bazı metinler olduğunu, ancak bunların Rumlar tarafından reddedildiğini, dolayısıyla bunun son şans olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, artık her iki tarafın da anlaşma iradesini müzakere masasına taşıyarak, çözümlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Çözümün mümkün olup olmadığının, müzakere masasında görüleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, 1968’den beri müzakere masasında olunduğunu, bu sebeple sorunun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini, o kadar sorun varken, dünyanın Kıbrıs sorunuyla meşgul olmasının adaletsizlik olduğunu söyledi.

Müzakere masasındaki başlıkların belli olduğunu, bunların geçmişten beri tartışıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, ele alınmayan tek konun “Garantiler” olduğunu, bunun da, garantörlerin de katılacağı bir toplantıda görüşüleceğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, diğer başlıkların süratle gözden geçirilip, Kıbrıs Türk halkını memnun edecek bir anlaşmaya ulaşılabilmesi için ellerlinden gelen gayreti göstereceklerini vurguladı.

Halkın onay vereceği, halkın bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşayacağı bir anlaşma arayışında olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu ay sonu veya nisan ayı başında  iki liderin de görüşmesinin planlandığını kaydetti.

Müzakerecilerin hafta arası görüştüklerini, taleplerin ağır ağır müzakere masasına yansıtılmaya başladığını belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, müzakereler ilerledikçe halkın bilgilendirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu konuşmasının sonunda, Lefkoşa Dostluk Derneği’ne çalışmalarına başarılar diledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.