1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU'NUN KIZI HAKKINDA ORTAYA ATILAN İDDİALARA YALANLAMA
EROĞLU'NUN KIZI HAKKINDA ORTAYA ATILAN İDDİALARA YALANLAMA

EROĞLU'NUN KIZI HAKKINDA ORTAYA ATILAN İDDİALARA YALANLAMA

Saraydan yalanlama.... Maliye Bakanı Zeren Mungan ne dedi...

A+A-

Saray'dan 'danışman' yalanlaması

“Cumhurbaşkanı’nın ailesinden bir ferdin Cumhurbaşkanlığı’nda danışman olarak çalışması, maaş ve/veya benzeri bir ödenek alması söz konusu değildir”

Cumhurbaşkanlığı dün yapmış olduğu açıklama ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kızı Aslı Eroğlu’nun “danışman” olduğu iddialarını yalanladı, “Cumhurbaşkanı’nın ailesinden bir ferdin Cumhurbaşkanlığı’nda  danışman olarak çalışması, maaş ve/veya benzeri bir ödenek alması söz konusu değildir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Aslı Eroğlu’nun, Saray’daki özel bir ofiste görev yaptığını, tüm randevu, organizasyon ve personel izinleri dahil ‘yönetsel’ görevleri olduğunu aktardı. Cumhurbaşkanlığı açıklaması sonrasında Aslı Eroğlu’nun ‘görev tanımı’ boşlukta kaldı.

 

Cumhurbaşkanlığı’nda ‘denetlenemeyen’ ödenek var mı?

‘ÖRTÜLÜ ÖDENEK’ AYLIK 76 bin TL

Cumhurbaşkanı’nda ‘tümüyle’ Cumhurbaşkanı’nın yetki ve inisiyatifinde olan ‘örtülü ödenek’ kalemi bulunuyor. Söz konusu ödenek Maliye Bakanlığı ve Sayıştay’ın denetimi dışında kullanılabiliyor. Bu ödenekten yapılan hiçbir harcama için ‘belge’ tutulmuyor, ‘fatura’ kullanılmıyor, ‘örtülü’ ödenek kayıt altına alınmıyor. Söz konusu ‘örtülü ödenek’ geçmişten beri Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yer alıyor ve her yıl, enflasyon oranında artırılıyor.

'Saray Acentesi'ni Maliye Bakanına sorduk

Maliye Bakanı Zeren Mungan:“Bir takım kriterlerin geliştirilmesi şart”

Maliye Bakanı Zeren Mungan, devlet yetkililerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgi hizmet alınan acentelerle ilişkilerin yürütülmesinde bir takım kriterler geliştirilmesi üzerinde çalışma yaptıklarını açıkladı.

Kamuda, yurtdışı seyahatlerde bilet işlemlerinin yapıldığı acentelerden alınan hizmetlerin nasıl bir denge içerisinde yürütüleceği hususundaki Maliye Bakanlığı’nın yaklaşımını sorması üzerine ise Mungan şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği üzere Hükümetimiz ve Maliye Bakanlığı kamu kaynaklarının kullanımında şeffaflık ve hesap verebilirlik çerçevesi içerisinde her kesime eşit mesafede olmayı ve bütçe harcamalarında tasarrufu ilke edinmektedir. Bu amaca yönelik olarak AB uyumlu İhale Yasasını KKTC Cumhuriyet Meclisi gündemine getirilmiş, diğer yandan halen uygulamanın yürütüldüğü İhale Tüzüğünde yapılan düzenlemeler ile de gerçekleştirilecek yatırımlarda her kesime eşit mesafede, şeffaflık ve hesap verebilirlik çerçevesinde kamu kaynaklarının kullanılması ve mümkün olan en iyi hizmetin verilmesini sağlama gayreti içerisindeyiz.

Diğer yandan, doğrudan ita amirleri tarafından gerçekleştirilen cari nitelikli harcamalarda da kamu kaynaklarını tasarruflu, verimli ve herkese eşit mesafede nasıl kullanabiliriz, onun çabasını göstermekteyiz. Bu çerçevede yurtdışı seyahatlerde hizmet alınan acentelerle ilişkilerin yürütülmesinde bu esastan hareketle bir takım kriterler geliştirilmesi üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  İşlerinizde kolaylıklar dilerim”

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.