1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERSİN TATAR BU KEZ ÇOK SERT ÇIKTI!
ERSİN TATAR BU KEZ ÇOK SERT ÇIKTI!

ERSİN TATAR BU KEZ ÇOK SERT ÇIKTI!

''Memleketi başlarına yıkardım''

A+A-

 

Akıllı Sayaç İhalesi’nde yaşananlara Yorgancıoğlu’nun sessiz kalmasına anlam veremediğini söyleyen Tatar, “Ben Başbakan olsam” dedi ve ekledi;

Akıllı Sayaç İhalesi’nde yaşananlara hükümetin hakim olmadığını söyleyen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bu olaylara sessiz kalmasına anlam veremediğini belirtti. Hükümetin, Akıllı Sayaç İhalesi’nden dolayı rezil olduğunu savunan Tatar, “Ben Başbakan olsam memleketi başlarına yıkardım” dedi. Kurumun bu şekilde zarara uğratılmasının sendikayı da rahatsız etmiş olması gerekliliğine vurgu yapan UBP Milletvekili, halkın kurumunun batırılmayla yüz yüze kaldığını ve memleketin direkten döndüğünü kaydetti.

“KÖTÜ KOKULAR GELİYOR”

ADA TV’de Mert Özdeş’in sorularını yanıtlayan UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar’ın sözlerinden öne çıkan çarpıcı detaylar şu şekilde; “Biz akıllı sayaçlarla ilgili olayı tespit ettiğimizde çok açıklamalar yaptım. Günün sonunda ihale iptal edildi. O ihale iptal edilmeseydi, Sayıştay raporlarına rağmen ihale alınacaktır duruşlarında çok kötü kokular geliyordu. Kamu Finans ve Borç Yönetim Yasası’nı gündeme getirdim ve dedim ki, ‘bu ihale tamamlanırsa bu kurumun borcu artacaktır ve Borç Komitesi’nin karar alması lazım’ ve Borç Komitesi’nde onay çıkmadığı için iptal edildi. 97 Euro’ya düştü fiyat, 140 bin sayaç alınıyordu, bağırıp çağırmasak. 6 milyon Euro’ya yakın paradan 18 milyon TL daha az para dönecek oluyor bu. 2000’li yıllara bakıyorum 130 Euro’dan 97 Euro’ya düştü. Önemli olan standartlardır. Akıllı sayaçların daha sonra akıllı olmadığı ortaya çıktı. 140 bin sayacın hepsi neden bir yerden alınıyor, bunun izahı kime yapılabilir? Bu yönetime şuan güvenmiyorum ben. Madem o kadar borçlanamayız, 30 bin saatin fiyatı 97 Euro’ya düştü. Teknoloji geliştikçe başka markalar çıkıyor ve fiyat aşağı düşüyor. Madem ki, bu böyledir neden 140 bin sayacı hep beraber alacaklardı? Birilerinin cebine bir şey mi girecekti, İsmet Akim’e halk adına soruyorum.

“HÜKÜMET HÜKÜMETSE…”

Akıllı Sayaç İhalesi’nde 70 milyon TL’den fazla borç altına girecekti kurum. Ben inanıyorum ki birkaç ay sonra ihaleye tekrar çıkılırsa fiyat tekrar düşer, ancak şeffaf olunursa, şirketler arası anlaşmalar olmazsa. İhale komisyonunun da devreye girmesi lazım.Hükümet hükümetse, Yorgancıoğlu Başbakan’sa bu kadar pis kokunun olduğu ortamda, bu usulsüzlüklerin ifade edildiği bir yerde, yönetim kurulu başkanlarının yöneticiliklerinin sorgulandığı bir noktada, bu iki kişi ihale yönetiyor. Devlet anlayışında böyle bir çirkinlik olamaz. Maliye Bakanlığı’nın gücü yetmezse, Başbakan ile birlikte Merkezi İhale Komisyonu’nun bu işi yönetmesi gerekirdi. Olaylara hakim değil hükümet. Özkan Yorgancıoğlu Başbakan olarak nasıl böyle bir şeye seyirci olabiliyor? Ben başbakan olsam memleketi yıkarım başlarına o kurumun. Hükümeti rezil ettiler, halk farkında değil ama bu hükümet bu sayaç ihalesinden dolayı rezil olmuştur.

“SENDİKA NEDEN SESSİZ?”

O kadar insanın ekmeğiyle sorunu olan bir kurumun bu şekilde zarar ettirilmesi sendikayı da rahatsız etmedi mi, çıkıp bu akıllı sayaç ihalesini bu kadar açık ve net destek oldular. Onlar da rezil oldu. Bu işlere destek olanların neden dikkatli olmadıklarını sorarım. Benim görevim bu zararları tespit edip halka anlatmaktır. Memleket direkten döndü. Halkındır o kurum. Buna İngiliz DaylightRobery der. Ne gözden kaçma, ne de başka bir şey bu resmen rezilliktir. Böyle bir şey dünyada az görülür. 140 bin sayacın aynı anda değiştirilmesi, bundan daha büyük bir rezillik olamaz.

“KURUM NEREYE GİDİYOR?”

İhaleye göre bakılırsa 420 milyon TL’dir kurumun borcu. 80 milyon da yakın geçmişte borçlanıldı. AKSA ve diğer yakıt alınan yerlerde ödenmesi için borçların. Borçların yapılandırılması falan yok. AKSA’yı ödemezse, AKSA da elektriği kesecek. Kurum her geçen gün zarar eziyor. Kurumun içinde bulunduğu gerçek ekonomik durumu paylaştıkları da yok, şuandaki durum nedir? 6 aylık raporlar açıklandı mı? Kurumun faaliyet raporları açıklandı mı? Bize de göndersinler açıklandıysa. Meclis’teki konuşmamda bakana dedim, eğer görev zararı varsa halletmeleri lazım diye. Hükümetin ödemesi lazım dedi, hükümet de ödemediğine göre bu kurum nereye gidecek çok merak ediyorum.  

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.