1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESENEL VE ERÇELİK TUTUKSUZ YARGILANACAK!
ESENEL VE ERÇELİK TUTUKSUZ YARGILANACAK!

ESENEL VE ERÇELİK TUTUKSUZ YARGILANACAK!

Lefkoşa’da tasarruflarında 7 gram eroin ve 50 gram bonzai türü uyuşturucu madde ele geçirilmesiyle tutuklanan zanlı Hüseyin Esenel ve Haldun Erçelik, hakkındaki polis soruşturmasının tamamlanmasıyla dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da tasarruflarında 7 gram eroin ve 50 gram bonzai türü uyuşturucu madde ele geçirilmesiyle tutuklanan zanlı Hüseyin Esenel ve Haldun Erçelik, hakkındaki polis soruşturmasının tamamlanmasıyla dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı. Her iki zanlı da teminat şartlarına bağlanarak tutuksuz yargılanmalarına emir verildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru, Narkotik Müdürlüğü’ne gelen bir ihbar üzerine 26 Ağustos tarihinde zanlı Hüseyin Esenel'in tasarrufunda uyuşturucu olduğuna dair ihbar aldıklarını ve zanlı Esenel’in Lefkoşa Yenicami sokağındaki evinde arama yapıldığını söyledi.

Yapılan aramada 7 gr eroin ve 17 paket içerisinde yaklaşık 50 gr ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten polis, zanlı Esenel ve zanlı Haldun Erçelikgözaltına alındığını kaydetti.

Polis, ayrıca yapılan ileri soruşturmada zanlı Esenel’in 25 Ağustos tarihinde 30 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ve 10 gram eroin türü uyuşturucuyu KKTC’ye ithal ettiğini itiraf ettiğini belirtti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığına değinen polis, her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu belirterek, davalarında hazır bulunabilmeleri için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların işlemiş olduğu suçun ciddiyetine dikkat çekerek, davalarında hazır bulunmaları için zanlı Esenel’in 5 bin TL, zanlı Erçelik’in 2 bin TL nakdi teminat yatırmaları, KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 25’er bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve her iki zanlının da yurt dışına çıkışlarının yasaklanması şartı ile tutuksuz yargılanmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.