1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EŞİN ÖLDÜ GÜNEY'E GEÇEMEZSİN!
EŞİN ÖLDÜ GÜNEY'E GEÇEMEZSİN!

EŞİN ÖLDÜ GÜNEY'E GEÇEMEZSİN!

EŞİN ÖLDÜ GÜNEY'E GEÇEMEZSİN!

A+A-

Kıbrıs'ın güneyine geçişte, Türkiye doğumlu öğretmene "eşin öldü artık buradan geçemezsin" dediler.

Öğretmen ilknur Işıl Türken, 2 çocuğu ile birlikte yaşadıkları sonrasında hem Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'na hem de Ombusban'a mektup yazarak olayı protestı etti.

2 çocuğu ve arkadaş Reşat Korel ile Güney'e geçmek isteyen Türkiye doğumlu öğretmen İlknur Işıl Türkmen, Güney polisinin 'ırkçı ve saçma' bir yaklaşımda bulunduğunu ifade ettii.

"Türkiye doğumlu olmak benim suçum değil" diyen Türkmen, "Güneye sık sık geçiyorum ancak ilk kez böylesi bir muamele ile karşılaştım. Benden su faturam istendi, kızıma babası soruldu, öldü dedi, belgeyi gösterdi 'geçemezsiniz' denildi " şeklinde yaşadıklarını anlattı.

Elektirk su faturası istendi   

İlknur Işıl Türkmen yaşadıklarını şöyle anlattı: 

"Önceki gün saat 13:30 gibi güneye geçmek için kızlarımla barikata gittik. Güney polisinde 520 yaka kartlı kişi görevli, "sen Türkiye doğumlu musun" dedi. Ben de 'evet' dedim. 'Geçmen için elektrik ve su faturanı ver' dedi. 'Yanımda yok ki bu uygulamayı ne zaman başlattınız' dedim. Aylar olduğunu söyledi ve beni uyardıklarını iddia etti. Ben daha pazar gün geçtiğimi, böyle bir uyarıda bulunulmadıklarını söyledim. 'Get out'  dedi. Araba sürücü olan arkadaşıma 'döndür arabanı git' dediğinde, o da uygulamayoınca arabanın kapısını açtı, uzanıp kemerini çözdü ve 'in arabadan' dedi.

Üstüne horoz gibi yürüyüp burnumun dibinde durdu. Dokunmadı evet ama bedeni ile baskı kurmak için karşılıklı aralarında 2-3 cmlik mesafeyle bakıştılar. Diğer memurlardan biri geldi, İngilizce arkadaşımla konuştu uzun uzadıya. Bu arada 520 uzaklaştı. Aklımıza e-fatura geldi cep telefonundan baktık maillere ve bulduk gösterdik. 

"Kızıma babasını sordular öldü dedi"

"Kızıma 'baban burada mı' dediler. Kızım 'babam ölüdür ölü belgesi de burada' diyerek 8 sene önce yetkililerin verdikleri belgeyi uzattı. 'Geçemezsiniz' dediler tekrar. Arkadaşım o taraftaki hastaneye gidecekti. 'Sen git işin önemli' dedim. Onlar ayrıldılar  - 2 kişiydiler- 'Sen de bu binayı dön arka taraftan sana kimliğini uzatacağız' dediler. Kızlarımla gittik ta kuzey barikatına. Ne kimlik veren var ne gelen-giden. Döndük geri. Bu arada arabasıyla geri kuzeye giden bir arkadaş kornaya bastı selam versin diye, Ben dost bulmanın verdiği gevşemeyle başladım ağlamaya. 

Geri tekrar güney barikat polisine geri döndük. 'Nedir ama sizin yaptığınız bir kadını eşi vrfat ettiyse çocuklarıyle geçemez? utanın?" dedi. 'Geçin ama bu son ! dedi 520... Bu ara kadın memur kızlarıma nere gideceksiniz, ne yapacaksınız? sorularını da sordu."

YeniDüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.