1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESKİ DOSTLAR, DÜŞMAN OLDU
ESKİ DOSTLAR, DÜŞMAN OLDU

ESKİ DOSTLAR, DÜŞMAN OLDU

Eski dostlar, düşman oldu

A+A-

Esentepe’de önceki gün iki kişi arasında çıkan kavgada birbirilerine taş ve bıçakla saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan İsmail Kılıç ve Mehmet Fahri Çopurdur, dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme, polis soruşturması yapılabilmesi için zanlılar hakkında 4 gün tutukluluk emri verdi.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlı İsmail Kılıç’ın “Senin infaz sıran geldi” diyerek öldürme amacıyla Mehmet Çopurdur’un başına taşla vurduğunu belirtti. Zanlı Mehmet Çopurdur ise savunmasında, “Canımı kurtarmak için bıçakla kendimi korudum” dedi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen tutukluluk duruşmasında polis memuru Okay Öğdü, iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Esentepe Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Okay Öğdü, zanlı İsmail Kılıç’ın “katle teşebbüs”, “yaralama” ve “şiddet tehdidi” zanlı Mehmet Çopurdur’un ise “yaralama” ve “kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Polis memuru Öğdü, Esentepe-Bahçeli yolu yakınlarında toprak yolda önceki gün zanlı İsmail Kılıç’ın motosikletiyle seyir halinde olan Mehmet Çopurdur’un önünü kestiğini söyledi. Öğdü, aralarında husumet olduğu iddiasıyla zanlı İsmail Kılıç’ın, “Beni polise satan sensin. İnfaz sıran geldi. Bin arabaya seni infaz edeceğim” diyerek Çopurdur’un başına taşla vurduğunu ifade etti.

Öğdü, zanlılar arasında yaşanan boğuşma sırasında ucu kesik meyve bıçağıyla Kılıç’ın birçok yerinden yüzeysel kesiklerle yaralandığını aktardı. Olayda kullanılan taşın henüz bulunamadığını anlatan polis memuru, olay yerinden ve zanlıların üzerlerinden kan örneklerinin alındığını kaydetti.

Zanlıların serbest kalması durumunda soruşturmaya etki edebileceklerine dikkat çeken Öğdü, zanlıların arasındaki husumetin ne olduğunun araştırılması ve soruşturmanın selameti açısından zanlıların 4 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını istedi.

İsmail Kılıç’ın avukatı tutukluluk süresine itiraz etmezken, avukatı olmayan zanlı Çopurdur süreye itiraz etti.

Zanlı Çopurdur, zanlıyla arasında herhangi bir husumet olmadığını iddia ederek “Zanlı ve ailesi 30 yıllık aile dostumuzdur. Pişmanım ve ailesine karşı mahcubum ancak canımı kurtarmak için bıçakla kendimi korudum” dedi.

Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesine ve talep edilen tutukluluk süresine emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.