1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESKİ KTHY ÇALIŞANLARI BEKLEYİŞTE....
ESKİ KTHY ÇALIŞANLARI BEKLEYİŞTE....

ESKİ KTHY ÇALIŞANLARI BEKLEYİŞTE....

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Mukayyitlik personelinin yanlış çalışma yapması nedeniyle eski Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanlarının tazminatlarının bugün ödenemediğini açıkladı.

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, ESKİ KTHY ÇALIŞANLARININ TAZMİNATLARININ YARIN ÖDENECEĞİNİ BİLDİRDİ

YOGANCIOĞLU MUKAYYİTLİK PERSONELİNİN YANLIŞ  ÇALIŞMASI NEDENİYLE BUGÜN ÖDEME YAPILAMADIĞINI BELİRTEREK, “SABOTAJ” İMASINDA BULUNDU

YORGANCIOĞLU: “ MÜSTEŞARLARIMIZ GEREKİRSE SABAHA KADAR ÇALIŞACAK, BU İŞ BİTECEK  YARIN ÖDEME YAPILACAK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Mukayyitlik personelinin yanlış çalışma yapması  nedeniyle eski Kıbrıs Türk Hava Yolları çalışanlarının tazminatlarının bugün ödenemediğini açıkladı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, müsteşarların gerekirse bütün gece çalışarak hazırlıkları tamamlayacaklarını ve ödemenin yarın yapılacağını ifade etti.

Başbakan Yorgancıoğlu, yanlış çalışmayla ilgili olarak hükümete karşı sabotaj yapılabileceği imasın da bulunarak, gerekli çalışmaları yapmayan ve yurt dışına giden  Mukayyit’in görevden alınacağını ve hakkında soruşturma başlatılacağını belirtti.

ESKİ KTHY ÇALIŞANLARI BEKLEYİŞTE....

Bakanlar Kurulu toplantısı tamamlandı. Yaklaşık 4,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, tazminatlarının bugün ödeneceği açıklanmasına karşın gerçekleşmediği için Başbakanlık önünde toplanan bazı eski KTHY çalışanlarına açıklamada bulundu.

İlk önce Mukayyitlik’teki personelin yaptığı yanlış çalışmadan dolayı özür dileyen Yorgancıoğlu, “ Önümüze getirilen rakamlar yanlış  olduğu... Yanlış yapmaktansa biraz daha çalışıp doğru bir şekilde ödeme yapmak adına sabahtan beridir  müsteşarlarımız ve Mukayyitlik elemanları çalışıyor” dedi.

Son yapılan ve Mukayyitlik tarafından önlerine getirilen çalışmanın kendilerini hayrete düşürdüğünü söyleyen Yorgancıoğlu şöyle konuştu:

“Bizim yaptığımız çalışmaya göre, 8 milyon  700 bin TL’lik bir ödeme olması gerekirken önümüze 4,5 milyon TL gibi bir rakam getirildi. Bizim yaptığımız hesaba göre 8 milyon 700 bin TL’lik bir hesabın olması gerekirdi. bir 300, bir 500 de Mukayyitlik’te var ama  üzülerek  söylemek isterim ki hala daha Mukayyit mahkemeye müracaat edip ödeme emri almadı ve memleketten de kaçtı”

Yorgancıoğlu, Mukayyit’in görevden alınacağını ve hakkında soruşturma açılacağını belirterek,  tekrardan isim isim çalışma yapılmakta olduğunu, 8 milyon 700 bin TL ödeme yapılacak kalemin de var olduğunu, ödemenin yarın gerçekleşeceğini söyledi.

Bugün ödeme yapılamasının Mukayyitlik’ten kaynaklandığını yineleyen Yorgancıoğlu,  “Ben de Başbakan olarak zor durumdayım. Verdiğim bir sözü  bazı görevlilerin belki de yerine getirmeme ve belki de zora sokma adına  ülkeden bile kaçmak pahasına bizi  sabote etmeleri bizim de aklımıza gelmeyen bir şeydi” diye konuştu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.