1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ESRARENGİZ ŞEKİLDE ORTADAN KAYBOLDU!
ESRARENGİZ ŞEKİLDE ORTADAN KAYBOLDU!

ESRARENGİZ ŞEKİLDE ORTADAN KAYBOLDU!

312 gündür kayıp.. “Kardeşimi kıskananlar onu ortadan kaldırdı” ... “Telefonda yüklü para istediler” ...

A+A-

Akıncılar köyünde esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan 50 yaşındaki Mustafa Veli Gazi’den, 10 aydır haber alınamıyor.

Gazi’nin ailesi, Polis Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak, Gazi’nin ölü veya diri bir an önce bulunmasını istedi.

Mustafa Veli Gazi’nin aracı, kaybolduğu gün, Akıncılar sınırı içinde bulunan ve “Tabahana” diye adlandırılan bölgede, Bodamya köyü sınırına yakın bir yerde, kapıları açık halde bulunmuştu.

Gazi, 31 Mart 2013 tarihinde kaybolduktan sonra, kendisine ait GU 492 plakalı van aracının bulunduğu ara bölgede arama çalışmaları yoğunlaştırılmış ancak bir sonuç alınamamıştı.

“10 aydır azap içindeyiz”

Mustafa Veli Gazi’nin ağabeyi Osman Gazi, kardeşinin kaybolmasının üzerinden 10 ay geçtiğine dikkat çekti.

Osman Gazi, kardeşinin kaybolmasıyla ilgili yine Akıncılar’da yaşayan bazı kişilerden şüphelendiklerini anlattı.

Gazi, “Bölgedeki suçluları ve suçluların konuşmalarını 10 aydır takip ediyorum. Konuşmalarından ve bize karşı korkulu bakışlarından suçlu olduklarını anlıyorum” dedi.

 

“Telefonda yüklü para istediler”

Mustafa Veli Gazi’nin ağabeyi Osman Gazi, kardeşinin kaybolmasından bir gün önce, 30 Mart gecesi iki kişiden telefon geldiğini ve kardeşinden yüklü miktarda para istendiğini anlattı.

Gazi, “Kardeşim telefon görüşmesini yanımda yaptı. Bana döndü ve ‘Kim telefon etse, para istiyor’ dedi. 31 Mart gecesi ise Akıncılar’daki ağılından kim olduğu belli olan kişiler tarafından kaçırıldı ve ortadan kayboldu. Kardeşimi kaçıranlar Akıncılar’dadır. Kim olduklarını biliyoruz” dedi.

“Kardeşimi kıskananlar onu ortadan kaldırdı”

Osman Gazi, kardeşinin sınırda en iyi ticareti yapanlar arasında olduğunu ve ölmeden önce bazı tehditler aldığını anlattı.

Gazi, “Kardeşimi kıskananlar, onu ortadan kaldırdı. Onu kıskanıyorlardı. Kimseye bir zararı yoktu, kendi halinde biriydi. Herkese yardım ederdi. Tehdit alıyordu. Devamlı kendisinden para istiyorlardı. 31 Mart gecesi yalnız ve savunmasız olan kardeşimi, üç- dört kişi ağılından, Akıncılar’dan kaçırdı” dedi.

Polis yeniden tahkikat yapmalı

Osman Gazi, Polis Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak, kardeşiyle ilgili daha detaylı bir tahkikatın yapılmasını istedi.

Gazi, “Polisi suçlamıyorum. Ancak tahkikatta bazı eksiklikler var. Bu ciddi olayın aydınlanması için KKTC Polis Genel Müdürü’nü göreve davet ediyoruz. Olayın polis tarafından yeniden soruşturulmasını ve bir neticeye varılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.